Heyecanlandıran sahne! Ünlü oyuncu Kuruluş Osman'a geri döndü! - Sayfa 11

Bu başarıdan sonra Karacahisarı da ele geçiren Ertuğrul Gazi, Söğüt üzerine yürüdü ve burayı fethetti. Ertuğrul Gazinin ataları, yaklaşık bin veya bin hane olmak üzere diğer Oğuz boyları ile beraber Moğol istilasının da etkisiyle Buhara ve Semerkant üzerinden Ceyhun nehrini geçerek Horasan bölgesinin Merv şehrine yerleştiler.


1123
Heyecanlandıran sahne! Ünlü oyuncu Kuruluş Osman'a geri döndü! - Sayfa 12

Selçuklularla beraber Azerbaycan üzerinden Doğu Anadoluya Van Gölünün batısında yer alan Ahlata ulaştılar. Burada Selçuklu Beyleri ile beraber Gürcülere ve Trabzon Rum İmparatorluğuna karşı gaza ve fütuhata katıldılar.


1223
Heyecanlandıran sahne! Ünlü oyuncu Kuruluş Osman'a geri döndü! - Sayfa 13

Ertuğrul Gazi, annesi Hayme Ana ve küçük kardeşi Dündarın bulunduğu aşiret ise bir müddet Sürmeliçukurda kaldıktan sonra batıya doğru hareket etti. Bir rivayete bu yolculuk sırasında arasında yer alan Yassı Çimende Selçuklular ve Harezmşahlar arasındaki savaşta Ertuğrul Gazi idaresindeki Kayıhanlılar Selçuklu safında yer almışlar ve Harezmşahların yenilmesini sağlamışlardır.


1323
Heyecanlandıran sahne! Ünlü oyuncu Kuruluş Osman'a geri döndü! - Sayfa 14

Selçuklu Sultanı Keykubat, Ertuğrul Gazi idaresindeki Kayıhanlıları bu savaşlardaki hizmetlerinin karşılığında ödüllendirdi ve Ankaranın batısındaki Karacadağı olarak verdi. Ertuğrul Gazi Karacadağa yerleşince, Ankara ve Eskişehir arasındaki bölgede gaza ve fütuhat faaliyetlerine başladı. Anadolunun batı kısmı o devirde Türkler için bir gaza diyarı idi.


1423