Her şeyi anlattı: Ünlü oyuncuya iğrenç taciz! - Sayfa 6

Eşzamanlı olarak bir çıkış da Netflix'in Taç (The Crown) dizisiyle ünlenen ve son olarak Çok Britanya'ya Özgü Bir Skandal (A Very British Scandal) filminde 1960'larda kocası olmayan bir erkeğe oral seks yaparken gizlice fotoğraflandıktan sonra aşağılanan ve boşanma davasında yargıçtan 'önüne gelenle yatan kadın' muamelesi gören Argyll Düşesi'ni oynayan Claire Foy'dan geldi.

613
Her şeyi anlattı: Ünlü oyuncuya iğrenç taciz! - Sayfa 7

Sunday Times'a verdiği röportajda "Bir kadını vurabileceğiniz tek şey seks. Bir kadını insandan aşağı, yanlış ve tuhaf yapmanın hızlı yolu. Hayatın her alanında oluyor bu" diyen Foy, erkeklerin daha az saldırgan olmasını sağlamak yerine, ne giyecekleri veya tehlikede olduklarında hangi el işaretini yapacakları gibi tavsiyelere kadınların üzerine kendi güvenliklerinin sorumluluğunun yıkıldığına dikkat çekti.

713
Her şeyi anlattı: Ünlü oyuncuya iğrenç taciz! - Sayfa 8

“Her gün yüzlerce kadın saldırıya uğruyor. Bu beni çok kızdırıyor" diyen Foy, kadınların güven duymadıkları polis memurlarının sayısı artırılarak kendilerine göz kulak olunmasına ihtiyaçlarının olmadığını söyleyerek şu vurguyu yaptı:

813
Her şeyi anlattı: Ünlü oyuncuya iğrenç taciz! - Sayfa 9

"İnsanların bizi öldürmeyi ve bize tecavüz etmeyi bırakmasına ihtiyacımız var. Hepsi bu. Bu kadar basit. Ve söylemesi korkunç, ama bunu yapan erkekler. Şunu söylemenin zamanı geldi: 'Bunu siz halledin. Ne yapacaksınız?"'

913