17 Tem 2015 23:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Hastalığın değil iyileşmenin kitabı: 180

Çevremizde ne zaman “kanser” kelimesini duysak başımızı ya başka yöne çeviririz yada vah vah demekten kendimizi alamayız.

Duyguların allak bullak olduğu o anlarda eğer birde yakınımız bu hastalığa yakalanmışsa ne diyeceğimizi, nereye gideceğimizi bilemeyiz ve hemen hastalığın çarelerini araştırmaya başlarız.Bu hastalıktan kim kurtulmuş nasıl kurtulmuşun izi süreriz.Eğer şanslı isek doğru kişileri bulur onlardan faydalanırız.

180…

Aslında bir başucu kitabı. Evet, içinde kanser hastalığıyla tanışmış ve o hastalık sayesinde dünyada şifa aramış, ararken de sevenlerinin sevgisiyle yolunu aydınlatmış ve başka kanser hastalarının sorunları, kendi dünyalarında yaşadıklarına tanık olmuş bu hastalığı kendine misyon edinmiş bir yazarla buluşacaksınız.

Her şeyden önce Kanser kapınızı çalmışsa 180 size umut olacak,

Hastalığın değil iyileşmenin kitabı: 180 - Resim : 1

Kitap Hakkında:

“Tam 180 gün...

Altı ay ömür biçmişlerdi bana... Şehrin üzerine kar yağmaya başlamış gibi üşüyordum. İliklerime kadar donuyordum. Bütün uzuvlarım hissizleşmişti. Benim o anda, o hastane odasında yaşadığım hisse en yakın duygu, bir idam mahkûmunun infaz gününü öğrendiğinde hissettiği şey olabilir belki...”

Ölümle burun buruna gelen insanların yaşama bakışları çok daha farklı ve cesur oluyor. Dida Kaymaz yaşadığı bu farklı ve cesur yolculuğu tüm içtenliğiyle anlatıyor.

Acı üzerine bir kitap değil bu...
Umuda dair bir kitap...
Hastalığın değil,
iyileşmenin kitabı...


Yazar hakkında:


Dida Kaymaz, 1977 yılında İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. Ekonomi okuduktan sonra işletme alanında yüksek lisans yaptı. Daha sonra İtalya’da eğitimine devam etti. Orada yaşadığı dönemde, 26 yaşındayken hayatını değiştiren kanser hastalığıyla tanıştı. Dokuz buçuk yıllık bir mücadelenin sonunda sağlığına kavuştu.

2010 yılında kurduğu ve halen başkanlığını yürüttüğü Kansersiz Yaşam Derneği’yle, Türkiye’deki binlerce kanser hastasına destek oluyor; kanser hastalarını hayata döndürecek birçok projenin hayata geçmesi için çalışıyor. İtalya’nın eski Sağlık Bakanı ve Avrupa Onkoloji Enstitüsü kurucusu Prof. Dr. Umberto Veronesi'nin kurduğu Umberto Veronesi Vakfı’nın, dünyada, İtalya dışındaki ilk ve tek delegasyonu görevini yürüten Dida Kaymaz, Türkiye ve İtalya'da yaşıyor.