Harvard profesörü açıkladı: Uzun yaşamın tek sırrı buymuş - Sayfa 15

ŞEKER VE ET TÜKETİMİNİ SINIRLAYIN

Sinclair şeker ve et tüketmekten kaçınarak bitki odaklı bir diyeti takip ediyor.

Diyetinde pirinç, badem ve kuskus önemli bir yer kaplıyor. Profesör ayrıca ‘gece içkisi’ de tüketmiyor: “Süt ürünlerinden ve alkolden kaçınıyorum. Çok nadiren bunlardan herhangi birini yerim veya içerim ara sıra kutlama yapmak için.”

1520
Harvard profesörü açıkladı: Uzun yaşamın tek sırrı buymuş - Sayfa 16

Bitki bazlı bir diyetin diyabet, bunama, obezite ve yüksek tansiyon riskini azaltmak gibi yararları bulunuyor. Bitki bazlı gıdalar ayrıca kardiyovasküler hastalık olasılığını azaltmaya yardımcı olur. Harvard Health’e göre benzer şekilde fazla şeker tüketmek diyabet, obezite ve kalp problemlerine yol açabilir.

1620
Harvard profesörü açıkladı: Uzun yaşamın tek sırrı buymuş - Sayfa 17

UZUN BİR ÖMÜR İÇİN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
DENGELİ BESLENİN

Özellikle ileri yaşta karşılaşılabilen protein-enerji beslenme bozukluğu önemli bir sağlık problemi olabilir. Beslenme alışkanlığı tamamen bireysel olmakla birlikte yaşam süresini uzattığı kanıtlanmış diyet Akdeniz tipi diyet olmalıdır.

1720
Harvard profesörü açıkladı: Uzun yaşamın tek sırrı buymuş - Sayfa 18

DAHA FAZLA SU İÇİN

Su yaşam kaynağıdır. Vücudunuz her zaman suya ihtiyaç duyar. Araştırmalar , yeterli miktarda su içmenin kolon kanseri ve mesane kanseri riskinizi azaltabileceğini gösteriyor.

Ayrıca eklemleri yağlamaya, hücreleri nemlendirmeye ve toksinleri karaciğeriniz ve böbreklerinizden atmaya yardımcı olur. Her gün 8-10 bardak su içmek sindirim sisteminin düzenli çalışmasına da yardımcı oluyor. Vücutta biriken ödem ve toksinleri kısa sürede atıyor. Ayrıca cilt sağlığını koruyor. Cildi neme doyurarak daha geç yaşlanmasına destek oluyor.

1820