Harvard profesörü açıkladı: Uzun yaşamın tek sırrı buymuş

Bilim insanları uzun yaşamın sırlarıyla ilgili araştırmalarına devam ediyor. Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmenin yolu günlük sağlıklı alışkanlıklar edinmekten geçiyor. 100 yaşına kadar yaşamak hayâl gibi görünebilir ancak Harvard Tıp Okulu'ndan bir genetik profesörüne göre, insanların daha uzun yaşaması mümkün.

Harvard profesörü açıkladı: Uzun yaşamın tek sırrı buymuş - Sayfa 1

Bilim insanları uzun yaşamın sırlarıyla ilgili araştırmalarına devam ediyor. Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmenin yolu günlük sağlıklı alışkanlıklar edinmekten geçiyor. 100 yaşına kadar yaşamak uzun bir hayatmış gibi görünebilir ancak Harvard Tıp Okulu'ndan bir genetik profesörüne göre, insanların daha uzun yaşaması mümkün.

120
Harvard profesörü açıkladı: Uzun yaşamın tek sırrı buymuş - Sayfa 2

100 yaşına kadar yaşayıp uzun bir ömür sürmek artık hayâl olmaktan çıktı. Uzun yaşamın sırrı her ne kadar genetik özelliklerinize bağlı olsa da yaşam tarzı alışkanlıklarınız yaşam süreniz üzerinde oldukça etkili.

220
Harvard profesörü açıkladı: Uzun yaşamın tek sırrı buymuş - Sayfa 3

Paul Glenn Yaşlılığın Biyolojik Mekanizmaları Merkezi'nin yardımcı direktörü, genetik ve yaşlanma üzerine çok sayıda kitap yazmış profesör David Sinclair'e göre yaşlanmak, insanların yenmesi gereken hastalıklardan bir diğeri. Ama bunu elde etmek için ilaçlara değil, rahatınızı bozmaya ihtiyacınız var.

320
Harvard profesörü açıkladı: Uzun yaşamın tek sırrı buymuş - Sayfa 4

KONFOR ALANINIZDAN ÇIKIN

Sinclair, yaptığı açıklamda konfor alan "Sözün özü, vücudunuzdan (biz buna hormesis diyoruz) çıkarmanız gerekiyor" dedi.

420