HANGİ ÜNLÜ OYUNCU BODRUM'DA DİZİ ÇEKMEK İSTİYOR?
Bodrum'un tarihi güzelliklerinin yüksek maliyetli dizi filmlerini kaldırabilecek düzeyde olduğu iddia edildi!
Kanal D'nin reyting rekorları kıran dizisi Aşk- ı Memnu'da 'Adnan bey' karakterini başarıyla canlandıran Selçuk Yöntem, Bodrum'da dramatik yönü ağır basan bir dizi çekilmesi için görüşmeler yaptığını söyledi.
Selçuk Yöntem tatilini geçirdiği Bodrum'da Ticaret Odası'nın aylık olağan toplantısında onur konuğu oldu. Son yıllarda artan dizilerin sektörlere olan faydalarından bahseden Yöntem, Bodrum'da mutlaka dramatik yönü ağır basan bir dizi film çekilmesi gerektiğini belirtti. Selçuk Yöntem, bu konuyla ilgili olarak yapımcı şirketlerle görüşmelerde bulunduğunu kaydederek, Bodrum'un ortamı ve tarihi güzelliklerinin yüksek maliyetli dizi filmlerini kaldırabilecek düzeyde olduğunu ifade etti.
Konuşmasında dizilerin ekonomik boyutuna da değinen Yöntem, "Diziler artık 1.5 saatlik bir televizyon filmi haline geldi. Bunun da sebebi ekonomik. Çünkü ortada çok büyük bir reklam pastası var ve tüm kanal sahipleri bu pastadan pay almak istiyor" dedi.
Dizi setlerinde çok büyük istihdamın söz konusu olduğuna dikkat çeken Selçuk Yöntem, bir sette yaklaşık 60- 70 kişinin çalıştığını söyledi. Bu çalışanların 3- 4 kişilik ailesi olduğu düşünüldüğünde 200 kişiye ulaşıldığını ifade eden Yöntem, "Bunun yanında oyuncu kadrosu, yönetim kadrosu, müzisyenler ve teknik elemanları da eklerseniz, bu rakam 600- 700'e ulaşır. Yılda yaklaşık 80 dizi sezonda yayına giriyor, bu rakamları çarptığımız zaman dizi sektörünün ekonomiye ciddi katkıları olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
HALK ARAYIP SORUYOR
Son rol aldığı Aşk-ı Memnu dizisinden örnekler veren Selçuk Yöntem, dizinin çekildiği semtteki ekonomik canlılığın çarşı esnafına da yansıdığını belirtti. Halkın dizinin çekildiği evi, bölgeyi yakından görmek istediğini anlatan Yöntem, "Dizinin çekildiği evin çevresinde ciddi bir izleyici kitlesi oluşuyor. Bu izleyici kitlesiyle birlikte mısırcı, köfteci, büfeci, manav kısaca etraftaki esnaf iş yapmaya başlıyor. Böyle diziler sayesinde semtler tanınıyor, esnaf iş yapıyor, yeni mekanlar açılıyor. Hatta tabelasının altına 'Bu dizi burada çekilmiştir' diye yazı yazan işletme sahipleri bile oluyor. Oyuncuların giydiği kostümler, ayakkabılar, takılar hatta kullandığı arabalar dahi ciddi bir ekonomik sirkülasyon oluşturuyor. Halk telefon edip kullanılan malzemelerin nereden alındığına dair bilgi istiyor" dedi.
Selçuk Yöntem, Türkiye'de çekilen dizilerin Balkan, Ortadoğu ve Asya ülkelerinde de izlendiğini hatırlattı.