Gündem
30 Eki 2010 19:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

HANGİ TÜRK YAPIMCI AVRUPA'DAN 'YILIN YAPIMCISI' ÖDÜLÜ KAZANDI?

Avrupa Film Akademisi tarafından EURIMAGES ödülü Türk sinemasının son yıllarda en çok konuşulan ve dünyada da ses getiren filmlerine imza atan yapımcıya verildi.

Türk sinemasının son yıllarda en çok konuşulan ve dünyada da ses getiren filmlerine imza atan Zeynep Özbatur Atakan, Avrupa Film Akademisi tarafından EURIMAGES ödülüne layık görüldü ve 'yılın yapımcısı' seçildi.

Bugün öğle saatlerinde Roma’da Mariott Grand Hotel’de Eurimages Genel Sekreteri Roberto Olla, Avrupa Film Akademisi Temsilcisi Adriana Chiesa ve Roma Film Festivali Genel Sekreteri Roberto Cucitto’nun katıldığı basın toplantısında “Avrupa standartlarında projeler üretmesi ve Avrupa ülkeleri ile uzun yıllardır uyumlu çalışması nedeniyle” Zeynep Özbatur Atakan’ın seçildiği açıklandı.

Eurimages ödülü, film endüstrisinde yüksek kalitede üretim yapan başarılı yapımcılara veriliyor. Avrupa Film Akademesi ve Eurimages yetkililerinin ortak kararıyla verilen ödül 4 Aralık’ta Talinn’de gerçekleştirilecek AVRUPA FİLM AKADEMİSİ Ödül töreninde yapımcıya teslim edilecek.

20 yılı aşkın süredir sinemaya verdiği destek ile kaliteli ve ortak pekçok yapımın hayata geçmesini sağlayan Eurimages, 2007 yılından bu yana Avrupa Film Akademisi işbirliği ile verdiği ödülünü bugün Roma’da açıkladı.

Avrupa Film Akademesi EURIMAGES Ödülü, ilk kez bir Türk yapımcıya verilecek. Zeynep Özbatur Atakan; “Lola and Bilidikid” (Kutluğ Ataman ), “Hiçbiryerde” (Tayfun Pirselimoğlu), “İklimler” ( Nuri Bilge Ceylan) ve Türkiye’ye Altın Palmiye getiren “3 Maymun” (Nuri Bilge Ceylan ) filmlerinin yapımcısı.