Dünya
12 Eki 2023 00:19 Son Güncelleme: 12 Eki 2023 00:38

Hamas’tan rehine adımı: Serbest bıraktılar

Gazze Şeridi’nde saldırılar devam ederken, Hamas'tan beklenen hamle geldi. Hamas, esir aldığı bir Yahudi yerleşimci kadınla çocuğunu serbest bıraktığını duyurdu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yaptığı saldırılar devam ediyor. Saldırılar sırasında evini kaybeden Ali Suveyd, “Evde kahvaltı yapıyorduk. Bahçedeydik. Top sesleri gelince içeriye geldik ve ardından evimiz hedef alındı.” ifadelerini kullandı.

Suveyd, topçu atışlarının yanı sıra İsrail askerlerinin eş zamanlı olarak sürekli makineli silahlarla ateş açtığını ve aile bireylerinden birinin yaralandığını ifade ederek, yaralı ile ambulansa binerek evinden kaçmak zorunda kaldığını duyurdu.

REHİNELERİ BIRAKTI

Hamas, çatışmalar sırasında esir aldığı bir Yahudi yerleşimci kadınla çocuğunu serbest bıraktı.

Kadın ile çocuğunun serbest bırakılmasına ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

İSRAİL SAĞLIK BAKANLIĞI HASTANELERE UYARI

Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail Sağlık Bakanlığının, devam eden çatışmalarda yaralanan ve İsrail hastanelerinde tedavi gören Filistinlilerin infaz edilmesinden endişe duyduğu ve bu konuda hastane yönetimlerini ve güvenlik görevlilerine uyarı yapıldığını ifade etti.
Haberde, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları üyesi en az üç kişinin İsrail hastanelerinde, çatışmalarda yaralanan İsraillilerle aynı bölümlerde tedavi gördüğü özellikle belirtildi.

Üst düzey hastane yetkililerine dayandırılan haberde, hastane yetkililerinin, yaralı Filistinlileri “başka seçenekleri olmadığı için” kabul etmek zorunda kaldıkları aktarıldı.

KASSAM TUGAYLARI, HAYFA’YI VURDU

Kassam Tugayları, İsrail’in kuzeyindeki Hayfa kentini R160 tipi roketle vurduklarını duyurdu. Saldırıya ilişkin daha fazla detay verilmedi.

İSRAİL, FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın El Hail kentinin doğusunda ateş açması sonucunda Filistinli bir çocuk yaşamını yitirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin El Halil kentinin doğusundaki Beni Naim beldesinde açtığı ateşte 16 yaşındaki Müennis Zeyadat’ın yaşamını yitirdiği belirtildi.

ETİKETLER
#Filistin #hamas #israil