Reklam PR
15 Mar 2010 10:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

HAMAS LİDERİNE DÜZENLENEN SUİKAST NASIL REKLAM MALZEMESİ OLDU?

Dubai'de düzenlenen suikast bir marketler zincirinin reklamında kullanıldı.

Marketler zincirinin televizyonda yayınlanan reklamında "Fiyatları yok et" sloganı kullanılıyor. Reklamda Hamas liderini Dubai’de bir otel odasında öldüren ve güvenlik kameraları tarafından kaydedilen suikast ekibinin üyelerine benzeyen karakterler kullanılmış.

Reklamda tenis kıyafetleri giymiş bir adam ile büyük güneş gözlükleri ve şapka takmış sarışın bir kadın alışveriş yapıyor. Kadın ve erkeğin görüntülerine, süpermarketin gizli kamerası tarafından çekilmiş izlenimi verilmiş.

Suikastın ardından Dubai polisinin yayınladığı güvenlik kamerası görüntülerinde de suikast timinin otele turist kılığında tenis kıyafetleri giymiş olarak geldiği görülüyordu. Ekipteki tek kadın da güneş gözlüğü ve şapkanın yanı sıra sarı peruk takmıştı.

Grubun reklam bölümü yöneticisi Sefi Shaked, firmanın Dubai suikastına yönelik muazzam medya ilgisinden maddi fayda sağlamayı amaçladığını söyleyerek, "Bu bir parodi, Dubai’de olanların bir taklidi. Bütün İsrail televizyonlarındaki komedi programları bunu yapıyor, biz niye yapmayalım?" diye konuştu.

Mahmud el Mabhuh, Hamas hareketinin askeri kanadının kurucularındandı. 20 Ocak’ta Dubai havaalanı yakınındaki El Bustan Rotana otelinde ölü olarak bulunmuştu. Uyuşturulduğu ve boğularak öldürüldüğü anlaşılan Hamas liderini öldüren kalabalık suikast timinin Mossad’a bağlı olduğu sanılıyor. İsrail suikastın Mossad’ın işi olduğu iddiasını ne doğruluyor ne de yalanlıyor.

Ancak İsrail medyasının, suikastın Mossad’ın işi olduğundan şüphesi yok. Suikast timinin Avrupa ülkeleri ve Avustralya pasaportlarını kullanması İsrail ile bu ülkeler arasında krize yol açmıştı.

Milliyet.com.tr


ETİKETLER
#reklam #hamas