Gündem
05 Mayıs 2008 13:15 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:04

HALKBANK,SABAH-ATV İÇİN VERDİĞİ KREDİNİN %10'UNU GERİ ALACAK!..İŞTE NEDENİ...

Çalık Grubu´nun Sabah-atv´yi devralmak için Halkbank ve Vakıfbank´tan aldığı çok tartışılan 750 milyon dolarlık kredinin Halkbank ayağında önemli bir detay ortaya çıktı.

Halkbank´ın verdiği 375 milyon dolarlık kredinin yaklaşık yüzde 10´una denk gelen 35 milyon dolara yakın kısmını Samandıra´daki baskı tesislerinden kaynaklanan anlaşma nedeniyle TMSF´den almaya hazırlanıyor. Çalık Grubu´na kredi kullandıran Halkbank, Sabah-atv´nin sahibi olan Dinç Bilgin´e de kredi kullandırmıştı. İşte bu kredi, Sabah-atv´den 1.1 milyar dolar tahsil eden TMSF´nin ödeme listesinde yer alıyor. Çalık´a satılan medya grubu içerisinde yer alan baskı tesisleri üzerinde Halkbank´ın haczi bulunması nedeniyle, TMSF daha önce banka ile satış sonrası paranın ödenmesi kaydıyla haczin kaldırılması konusunda anlaştı. Satışın yapılabilmesi için böyle bir anlaşmaya gidildi. 56 milyon dolarlık haczin 21 milyon doları daha önce ödendi. 35 milyon dolar ise önümüzdeki günlerde ödenecek.

SIRA CETVELİ DIŞINDA KALDI

TMSF,
nasıl Turgay Ciner´e önceki alacakları gereği 120 milyon dolar aktaracaksa, Halkbank´a da önümüzdeki günlerde 35 milyon dolarlık kredi iade ödemesi yapacak. TMSF´nin ödemeleri içerisinde vergi, SSK primi gibi kamu alacaklarına öncelik verileceği için Halkbank da parasını öncelikle geri alacak. Ancak önceden anlaşma yapıldığı için Halkbank´ın dışındaki bazı kamu alacakları sıra cetveline alınırken, bankaya ödeme hemen yapılacak. Sıra cetvelindeki diğer bazı kamu alacaklarının ise ödemeler bittiğinde geriye para kalması halinde yapılabilecek. Daha önce Toprak Grubu´na bağlı Libadiye arazisinin satışının gerçekleşebilmesi için de banka ile benzer bir anlaşma yapıldığı öğrenildi.


Star