Medya
30 Eyl 2024 14:22 Son Güncelleme: 30 Eyl 2024 14:48

Habertürk’ten Lübnan’da uluslararası düzeyde habercilik başarısı! 17 dakika sonra ekranlara taşıdı…

İsrail uçaklarının Beyrut’un Dahiye semtinde gerçekleştirdiği saldırıyı sadece 17 dakika sonra ekranlara taşıyan Habertürk, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, İsrail uçaklarının Beyrut’un Dahiye semtinde gerçekleştirdiği saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi, Ortadoğu’da ve dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Hizbullah’ın güçlü olduğu bu bölgede yaşanan bu gelişme, dünya medyasının ilgisini bir anda Lübnan’a yöneltti. Yaşanan bu karmaşa içerisinde Habertürk’ün hızlı ve etkili habercilik refleksi izleyicinin dikkatinden kaçmadı.

SALDIRIDAN SADECE 17 DAKİKA SONRA…

Saldırının hemen ardından olay yerine intikal eden Habertürk ekibi, Nasrallah’ın vurulduğu binadan yaptığı ilk canlı yayınla, dünya kamuoyuna olay yerinden ilk bilgileri aktaran kanal oldu.

Habertürk, saldırıdan sadece 17 dakika sonra Nasrallah’ın vurulduğu yerleşkenin önünden canlı yayın gerçekleştirdi.

Sağlık ve arama-kurtarma ekiplerinin henüz organize olmadığı, binadan siyah dumanların yükseldiği anlarda yapılan bu yayın, dünya medyasının olayın detaylarına ve konumuna ilişkin ilk bilgileri Habertürk’ten almasını sağladı.

Habertürk’ten Çetiner Çetin ve kameraman Caner Dalgıç’ın bölgeden aktardığı anlık görüntüler ve bilgiler, uluslararası haber ajansları ve kanallar için kritik bir kaynak oluşturdu.

ETİKETLER
#habertürk #lübnan