Medya
21 Eyl 2024 16:06 Son Güncelleme: 21 Eyl 2024 16:22

Habertürk TV'den iki flaş transfer! Hangi ekran yüzleri kadroya katıldı?

Mehmet Akif Ersoy'un genel yayın yönetmenliğindeki Habertürk, önemli isimleri bünyesine kattı.

Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Mehmet Akif Ersoy Habertürk’e önemli ekran yüzleri kazandırdı.

TRT World’den Ayşe Süberker ve geçtiğimiz günlerde CNN Türk’ten ayrılan Semiha Şahin, Habertürk’e transfer oldu.

İki deneyimli gazeteci, yeni kanallarında izleyicilere daha zengin içerikler sunmaya hazırlanıyor. Bu transferler, medya dünyasında dikkat çekici bir hareketlilik yarattı.

İki isim Habertürk haberlerini ekranlara ulaştıracak.

Semiha Şahin kimdir?

Semiha Şahin, 1981 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu ve üniversite yıllarında çeşitli basın yayın kuruluşlarında çalışmaya başladı. Mezuniyetinin ardından İngiltere’de reklamcılık, halkla ilişkiler ve pazarlama eğitimi aldı ve bu süreçte Bournemouth 2CR FM ile BBC Türkçe servisinde staj yaptı.

Kariyerine SKY Türk'te muhabir ve spiker olarak başladı. Eylül 2010’da CNN Türk ailesine katıldı. CNN Türk’te "İstanbul’daki Anadolu", “Cepteki Bomba: Kredi Kartları" ve "Beş Yıllık Mucize: Akhisar" gibi dikkat çeken haber dizilerini hazırladı. 2016 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı’nın davetiyle çeşitli eyaletlerde araştırmacı gazetecilik seminerlerine katıldı.

Yaklaşık 3,5 yıl boyunca hafta içi her gün 'Güne Merhaba' haber programını sundu ve dünyadan sıcak gelişmeleri, son dakika bilgilerini canlı yayınlarla aktardı. Ayrıca, CNN Türk Masası programının moderatörlüğünü yaptı.

Ayşe Süberker kimdir?

Mesleğe TRT İngilizce Radyo yayınlarında başlayan Ayşe Süberker, 2 yıl Habertük'te çalıştıktan sonra TRT Türk'e transfer oldu. Gerçekleştirdiği özel röportajların yanı sıra, 8 yıl boyunca hafta içi her gün TRT'de yayınlanan Dünya Gündemi adlı programı hazırlayıp sundu.