Polemik & Kulis
04 Mayıs 2011 13:07 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:12

YENİ PATRONLARIN VATAN'DAKİ İLK İCRAATI! HANGİ YAZARIN ODASI GECEYARISI APAR TOPAR BOŞALTILDI? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Doğan Holding'in Demirören-Karacan ortaklığı DK Yayıncılık ve Gazetecilik A.Ş.'ye sattığı gazetelerden Vatan'da şok gelişme!

Doğan Holding’in Demirören-Karacan ortaklığı DK Yayıncılık ve Gazetecilik A.Ş.’ye sattığı Milliyet ve Vatan gazeteleri dün akşam gerçekleştirilen bir törenle yeni sahiplerine devredildi.
Törene Milliyet’in ve Vatan’ın bütün yazı işleri ekibi ve çalışanları tam kadro katılırken, Vatan’ın üç yazarının eksikliği gözlerden kaçmadı.
Bu isimler Zülfü Livaneli , satış kararı açıklanmadan önce Demirören’lerin Beyoğlu’ndaki yeni iş merkezlerini eleştiren Selahattin Duman ve dün öğlen saatlerinde Sözcü Gazetesi’nin sahipleriyle yemek yiyen Ruhat Mengi’ydi.

Törenden sonra gazetelerini hazırlamak için katlarına çıkan Vatan’cıları büyük bir sürpriz bekliyordu:
Bina sorumluları ve teknik ekipler, yeni patronları Yıldırım ve Tayfun Demirören ile Ali Karacan’a, Vatan’ın bulunduğu dördüncü katta oda arıyorlardı.

Aranan oda da kısa sürede bulundu:
Milletvekili olmak için gazeteden bir süre önce ayrılan Aydın Ayaydın’dan boşalan odayla bitişiğindeki Ruhat Mengi’nin odası, yeni patronların geçici çalışma mekanı olarak belirlendi.
Kararın alınmasından hemen sonra Mengi’nin eşyaları yarım saat içinde toplanarak, Can Ataklı’nın ve Okay Gönensin’in odalarının yanındaki boş bir odaya konuldu.

Böylece; yaklaşık 11 ay önce DMC’ye taşınan Vatan’da, Ruhat Mengi’nin “Otoban manzaralı oda isterim” dayatmasıyla başlayan “oda krizi” hortlamış oldu!

Bu yüzden Zafer Mutlu’nun başını uzun bir süre ağrıtan Ruhat Mengi’nin, yeni patronlara karşı aynı tepkiyi verip vermeyeceği ise merak konusu…


MEDYARADAR/ÖZEL