Polemik & Kulis
25 Kas 2006 19:50 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

HABER KANALI 24 FLAŞ TRANSFERLER PEŞİNDE!..KANALIN TRANSFER LİSTESİNDE HANGİ ÜNLÜ SPİKER VAR?

Haber kanalı 24 Kanal 7'de Haber Maratonu'nu sunan başarılı spiker Beyza Hakan'ın ardından flaş transferler peşine düştü.Mustafa Hoş'un genel yayın yönetmeni olarak görevlendirildiği kanalın transfer listesinde ünlü bir spor spikeri de var

AKP'ye yakın olduğu iddia edilen '24' adlı kanal, transfer listesini süpriz isimlerle doldurdu...Mustafa Hoş'un genel yayın yönetmeni olarak görevlendirildiği kanal, flaş transferlerin peşine düştü.

Kanal 24'e AKP turuncusu

AKP'ye yakın olduğu iddia edilen '24' adlı kanal, yayına hazır hale geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teyzeoğlu Cengiz Er'in 'koordinatör' olarak kuruluş çalışmasını yaptığı '24'ün, 24 Aralık'ta yayına geçmesi planlanıyor. Deneyimli TV yöneticilerinden Mustafa Hoş'un genel yayın yönetmeni olarak görevlendirildiği kanal, flaş transferlerin peşine düştü. Kanalın transfer listesindeki sürpriz isimler arasında NTV'nin spor spikeri Burcu Esmersoy da bulunuyor.

'24' yönetimi, Burcu Esmersoy'a teklif götürerek spikerlik önerdi. Esmersoy'un ise henüz karar vermediği belirtildi. Formula 1 yarışında tanıştığı Ferrari'nin reklam müdürü Massimo Cusimano'yla geçen yıl Paris'teki Türk konsolosluğunda evlenen Esmersoy, ekim ayı sonunda İtalya'da kilise nikahı kıymıştı. 'Farklı bir formatta, kitle haberciliği' iddiasıyla kurulan '24', NTV'nin Spor Editörü Serdar Korkmaz'ı kadrosuna kattı. Korkmaz, spor müdürü olarak göreve başladı.

HER ŞEYİMİZ ORİJİNAL

'24' kanalı için, 'ismindeki 24 rakamının ABD'li popüler TV dizisi '24' adlı diziden alındığı' ve 'logo renginin AKP'nin logosundaki turuncu renkle aynı' iddialarına karşılık kanal yönetimi şu açıklamayı yaptı:

İddialar yalan. İsim hakkı da logonun patenti de bizde. Sıfırdan aldık. Logomuzdaki '24' yazısının, ABD'nin '24' dizisindekiyle aynı olduğunu, oradan kopyaladığımız söylendi. Bu da doğru değil. 24 rakamını dijital yazınca aynı olur. Bizim her şeyimiz orijinal.

Ali Ekber ERTÜRK/Akşam