Hababam Sınıfı'nın asi ve tatlı kızı Sevda'nın son haline bir bakın! Zaman onu da es geçmemiş... - Sayfa 5

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra bir çok ünlü isimden oyunculuk dersleri almış ve devlet tiyatrolarında rol almıştır.

520
Hababam Sınıfı'nın asi ve tatlı kızı Sevda'nın son haline bir bakın! Zaman onu da es geçmemiş... - Sayfa 6

1981 yılında hayatıyla ilgili radikal bir karar daha aldı ve nikah masasına oturdu. Aktolga, yıllar önce verdiği bir röportajda o günleri şu sözlerle anlatmıştı: "Benim ustam, yönetmenim, sinemada oyuncu olabilmemin sebebi Ertem Eğilmez'dir. Dehasına yakın bir deha ile henüz karşılaşmadım dersem yalan olmaz.

620
Hababam Sınıfı'nın asi ve tatlı kızı Sevda'nın son haline bir bakın! Zaman onu da es geçmemiş... - Sayfa 7

"Çok özeldir benim için. Ancak oyuncularının evlenmesinden hoşlanmaz. Sanırım izleyicinin hayranlığına ket vuracağını düşündüğü için. "Evlenirsen oyunculuğun biter!" demişti. Ben biraz asi bir yapıya sahibim. Benim bir şey yapmamı isteyen biri bana "yapma!" demeli ki o bende tutku olsun. Evlilik de öyle bir durma girdi.. Evlenme deyince ben evlendim. Gerçekten oyunculuğum bitti ama muhteşem iki çocuğum oldu. Hiçbir şeyin bana veremeyeceği iki hazine."

720
Hababam Sınıfı'nın asi ve tatlı kızı Sevda'nın son haline bir bakın! Zaman onu da es geçmemiş... - Sayfa 8

Sevda Aktolga son olarak 2014 yapımı sinema filmi "Aşk Oyunu'nda rol aldı ve "Münire" karakterine hayat verdi. Ünlü oyuncu şu sıralar setlerden uzak.

İşte usta oyuncunun son hali...

820