Hababam Sınıfı Ekrem’den ölümcül hastalık itirafı! İlk kez açıkladı… - Sayfa 4

Hababam Sınıfı Güle Güle' ile sinemaya adım attığını söyleyen usta oyuncu, Ertem Eğilmez'in kendisini filme dahil ettiğini açıkladı. Filmde haylaz bir genç olan 'Ekrem'e hayat veren Cavcı, aynı dönem sahnelenen 'Hababam Sınıfı Müzikali'nde de yer aldığını ifade etti. 'Hababam Sınıfı Güle Güle'nin serinin en farklı filmi olduğunu dile getiren oyuncu, "Ertem Eğilmez seri için ilk defa gerçekçi bir lise sınıfı kurduğunu söylemişti. Daha önceki filmlere bakarsanız yaş ortalaması 30'dur." şeklinde sözlerini sürdürdü.

420
Hababam Sınıfı Ekrem’den ölümcül hastalık itirafı! İlk kez açıkladı… - Sayfa 5

Ertem Eğilmez hakkında da konuşan Cavcı, "Arzu Film demek, Ertem Eğilmez demekti. Ertem Ağabey çok yaratıcı ve iyi bir karakter seçiciydi. Senaryoya ve grup çalışmalarına çok önem verirdi. Başarısının bir kısmı da burada saklı." dedi.

520
Hababam Sınıfı Ekrem’den ölümcül hastalık itirafı! İlk kez açıkladı… - Sayfa 6

Arzu Film'in bir oyuncu fabrikası olduğunu vurgulayan Cavcı, Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun oyuncuları başta olmak üzere pek çok ismin şöhret kazanmasında Ertem Eğilmez'in çok önemli payı olduğunu "Zeki (Alasya) ile Metin (Akpınar) ikilisini yarattı. Bu oyuncuların sivrilmesi Devekuşu Kabare'yi bitirdi. Artık 'Devekuşu Kabare', 'Zeki-Metin Tiyatrosu' olmuştu." diyerek açıkladı.

620
Hababam Sınıfı Ekrem’den ölümcül hastalık itirafı! İlk kez açıkladı… - Sayfa 7

Vefatından önce Münir Özkul'u evinde sık sık ziyaret ettiğini ifade eden Cavcı, "Gençleri çok severdi. Kavuk meselesi için gençleri özendirmeye çalışırdı. Münir Özkul, Ertem Eğilmez'in de akıl hocasıydı. Oyunculuk eğitimini gençlere çaktırmadan işlerdi. Devekuşu Kabare Tiyatrosu'ndan birçok oyuncuyu transfer ettiler. Arzu Film, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Kemal Sunal, Ayşen Gruda ve Halit Akçatepe gibi isimlerin yer aldığı Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun tabir-i caizse bünyesine aldı." dedi.

720