Radar Hattı
29 Tem 2006 10:42 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

GÜNÜN SALLAMASI AKŞAM'DAN! GLOCK PAZARI HABERİNDEKİ MASA BAŞI UYDURMASI RADARA TAKILDI?

AKŞAM İstanbul'da Glock operasyonunu manşetine taşıdı. İnternette 8-9 bin YTL´ye satılan silah için AKŞAM "Kuzey Irak´ta peynir ekmek gibi 100 dolardan satılıyor yazdı. Anlaşılan Akşam Glock'a masa başında sallama yoluyla fiyat uydurmuş!..

GÜNÜN SALLAMASI AKŞAMDAN! GLOCK PAZARI HABERİNDEKİ SALLAMA NE!

AKŞAM İstanbul´da bir polis operasyonunda ele geçen Glock silahları manşetine taşıdı. İnternette ruhsatlı olarak 8-9 bin YTL´ye satılan silah için AKŞAM Kuzey Irak´ta "peynir ekmek gibi" 100 dolardan satıldığını yazdı. Oysa Glock Irak´ta bile en az bin dolardan satılıyor. Tek kaynaktan beslenen AKŞAM´ın birinci sayfaya taşıdığı hatanın nedeni ne?..


ABD´nin Irak´ı işgalinden önce Kuzey Irak´ta silah pazarları vardı. Barzani denetimindeki Erbil ile Saddam denetimindeki Musul´daki silah pazarlarında el bombası, kaleşnikof marka uzun namlulu silahlar yaşı ve yıpranma miktarına göre 100 ile 400 dolar arasında satılıyordu. Savaştan sonra Avrupa basınında sık sık haber olan silah pazarı için KDP lideri Barzani kapatılması için talimat verdi. Erbil´deki pazar kapatıldı.

Musul´daki Pazarda ise geçtiğimiz yıla kadar tezgah altından silah satışları devam ediyordu. Pazarların kapanması daha önce burada 500 dolara kadar satılan glockların fiyatlarını da artırdı. Yani Pazar kapanınca silaha ulaşmak da zor hale geldi. Bu da silahın fiyatına yansıdı.

Özetle haberi manşetine taşıyarak bir adamı öne geçen AKŞAM´ın haberini ciddiye alıp Kuzey Irak´ta 100 dolara Glock satıldığını düşünmek saflık olur... Anlaşılan o ki AKŞAM Glock´un Kuzey Irak fiyatını masa başında sallamış.


İŞTE AKŞAM'IN HABERİ

ZAHO-İSTANBUL GLOCK HATTI

Kuzey Irak´tan getirdikleri Glock, Walther ve Kalaşnikof silahları satmaya hazırlanan 3 kişi Ataköy´de yapılan operasyonla yakalandı. Operasyon sırasında zanlılar silahlardan bazılarını şeker çuvalının içinde 5. kattaki daireden aşağı attı. Ataköy´de yaşanan olayda 155 Polis İmdat ihbar hattına gelen bir telefon polisi harekete geçirdi. İhbarda kendilerini "Kürt mafyası" olarak tanıtan bazı kişilerin silah satmak istedikleri belirtiliyordu. Yaklaşık 15 gün süren takibin ardından Ataköy´deki daireye Özel Harekât Timleri´nin de aralarında bulunduğu çok sayıda polisle operasyon düzenlendi. Polislerin kapıya dayanması üzerine içeride bulunan silah kaçakçıları şeker çuvallarının içine koydukları silahları apartmandan aşağı attı.

KATIR SIRTINDA KAÇAKÇILIK

Kapıyı kırarak içeri giren polis aralarında asker firarisi bir kişinin de bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan A.Ç., O.Ç. ve G.B.´nin bin dolara kiraladıkları dairede ve aşağı atılan çuvalın içinde yapılan aramada 11 adet Glock, 1 adet Kalaşnikof, 2 adet Walther tabanca, 4 adet otomobil plakası, 2 adet telsiz, 60 adet fişek ve 1 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. Ataköy´deki yapılan son operasyonda silah kaçakçılığından gözaltına alınanlar arasında yer alan G.B´nin kullandığı 80 bin dolarlık Audi A-4 marka aracada el konuldu.

ABD´nin Irak´ı işgalinin hemen ardından bölgede baş gösteren güvenlik denetiminin yok denecek az olması bu ülkeden Türkiye´ye son zamanlarda çok sayıda mühimmat ve silah kaçakçılığının da beraberinde getirdi. Özellikle Kürtlerin denetiminde olan Duhok, Zaho ve Erbil´den Türkiye´ye Silopi ve Hakkari üzerinden katır ve tankerlerle çok sayıda silah girişi de yapılmaya başlandı. Irak´ın iç kesimlerinde peynir ekmek gibi tanesi 100-200 dolardan alıcı bulan Glock ve Walther marka tabancalar Türkiye´de ise binle iki bin dolar arası satılmaya başlandı. Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından son bir yıl içerisinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan çete üye