Röportaj
14 Ara 2008 14:38 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:26

GÜNTEKİN ONAY,RIDVAN'I CANLI YAYINDA NASIL SATTI?..İŞTE RIDVAN'IN AĞZINDAN SATIŞIN HİKAYESİ!..

Yayının başlamasına 10 saniye var, başka bir adam var orada. Ben öyle olamam. Yayından önce çok sinirli ve gergin olsam yayında mutlaka yansıtırım ama bu adam deli.


İnci Döndaş'ın röportajı


`Ekranların en sevilen futbol yorumcusu kim?' diye sorulsa akla hemen Rıdvan Dilmen geliyor. Futbolcuyken yeteneğiyle, yorumculukta ise `Gol olur' sözüyle konuşulan Dilmen, bu iki kelimeyle önce bir reklamda şimdi de A.R.O.G. filminde rol aldı.

Şimdiye kadar Fenerbahçe dahil beş takımı çalıştıran Dilmen, antrenörlük konusunda `Yapmayı düşünüyorum ama zamanı bilmiyorum' diyor. `Fenerbahçe için yeterli misiniz?' sorumuza ise `Barcelona için bile yeterliyim' yanıtını veriyor

Golden birkaç saniye önce `Gol olur' diyerek golü koklama yeteneğini gösteren Rıdvan Dilmen, bu iki kelimeyle önce David Beckham ile bir reklamda, şimdi de Cem Yılmaz'ın A.R.O.G filminde rol aldı.

10 yaşında Nazilli Belediyespor Altyapısı'nda futbola başlayan Dilmen, uzun yıllar futbol oynadı, ardından antrenörlük yaptı, şimdi ise ekranların en sevilen futbol yorumcusu. Bir sezonda 90'ın üzerinde maç yorumluyor, haftada en az 25 maç izliyor. Bunların arasında ikinci lig ve paf maçları bile var. Üstelik hiçbirinden sıkılmadığını anlatıyor: `Beşiktaş-Liverpool maçında Liverpool'un out atışlarındaki pozisyonları gördüm ve `Aaa ben antrenörlüğü yanlış yapmışım' diyebildim. Her maçın bana farklı bir katkısı var' diyor.

Son günlerde adı Hakan Şükür'ün televizyonda yorumcu olmak için `Rıdvan Dilmen kadar para isterim' demesiyle gündeme gelen Rıdvan Dilmen, A.R.O.G.'daki rolünden Hakan Şükür ve Sergen Yalçın ile ilgili düşüncelerine hatta gelecekteki planlarına kadar her şeyi anlattı. `Gol olur'un hikayesiyle başlayalım...

CEM YILMAZ'LA KULİSTE TANIŞTIK

`Gol olur' nasıl ortaya çıktı?

Evimde de statta da maç izlerken yorum yaparım. Futbolculuğumda santrayı Aykut Kocaman ile birlikte yapardık. Gol yiyince `Hiç merak etme, beş dakika sonra gol atarız' diyordum, hislerim fena değildir. Lig TV'de yorumculuğa başladım ve maç sırasında yorum yapıyordum. Lig TV'de `Gol olur' deyince ve dört beş kez gol olunca ortaya çıktı. Sonra bıraktım ama başka yorumcular her hücumda gol olur demeye başladı. David Beckham ile oynadığım reklam filminde de `Gol olur' deyince kaldı...

Sonra A.R.O.G.'da oynadınız.

Cem Yılmaz bir gün beni aradı, `Sana küçük sahne vermek istiyorum filmimde' dedi. `Abuk subuk değil, değil mi?' diye sordum. Sadece `Gol olur' diyeceksin dedi ve ben de kabul ettim.

Cem Yılmaz ile ne zamandır tanışıyorsunuz?

Beş-altı yıl önce oyunlarına gitmiştim, sonra kulisine davet etti ve dostluğumuz sürdü.

Cem Yılmaz hayranısınız...

Çok gülüyorum ona. `Ahmet' diyor gülüyorsun. Zaman zaman da katkılarım olmuştur.

NEDEN ÇIPLAK OYNAMADIM?

Nasıl katkı?

Yok anlatamayacağım, ayıp ama... Onu da yıllarca kullandı ve çok hoşuna gitti.

Cem Yılmaz bir röportajında `Rıdvan Dilmen'i çıplak oynatamadım' demiş.

Filmde o taş devri kostümü bana biraz garip geldi. Dedim ki `Cem bunu bana giydirme Allah aşkına!' Bana `Sakal bırak' dese, bırakırdım ama o kostümü kendime yakıştıramadım. Kostümcüler, giyeceğim kostümün yırtık bölümlerini yamadılar.

Ne kadar sürdü çekimler?

Kısa sürdü ama ben dört-beş saat kaldım. Yemek yedik, sohbet ettik.

Geçen haftalarda Cem Yılmaz programınıza konuk olmuştu, siz de fena değildiniz, pek çok esprinin pasını verdiniz.

Onun yüzde biri olamam. O el hareketlerini görmediniz, çok komikti. `Ekrandan idare edin' filan deyince ben koptum. Çok iyi ve pozitif bir adam.

Sinema filminde oynar mısınız?

Çok reklam teklifi geliyor ama hepsini kabul etmiyorum. Filmde oynayamam, rezil olurum. Doğal olamam, berbat ederim o filmi. İlginçtir, ekranda çok heyecanlanan bir ins