"GÜL'ÜN ÖN PLANA ÇIKARILMASI ERDOĞAN'I RAHATSIZ EDER"!..ESKİ BAKAN ŞENER'DEN ŞOK SÖZLER!..
Hükümet yüzde 47´yle seçimden çıktı ama heyecanlı başlayamadı diyen Şener; Başbakan Erdoğan´ın eski sağ kolu Abdüllatif Şener, tartışma yaratacak açıklamalar yaptı:
Hükümet yüzde 47'yle seçimden çıktı ama heyecanlı başlayamadı
Başbakan Erdoğan'ın eski sağ kolu Abdüllatif Şener, tartışma yaratacak açıklamalar yaptı: Seçimlerin üzerinden 2 ay geçti ama hükümet günü birlik işlerle yoluna devam ediyor
22 Temmuz seçimlerinin ardından 2 ay geçti. 60. Hükümet eylem planını belirlemeye çalışırken, AKP iktidarının neredeyse kesimlerin sempatisini kazanmış belki de tek ismi, bu hükümette yer almadı. Seçim öncesi herkesi ters köşeye yatırarak milletvekili adayı olmayacağını açıklayan ve 16 yıl sonra akademik hayatına geri dönen Başbakan eski Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, bugün Türkiye siyasetini dışardan izliyor. Bakanlığı döneminde bile "iktidardaki muhalif" olarak anılan Şener, Türkiye'nin bugünkü fotoğrafını bizim için yorumlarken, bir kez daha kendini hatırlattı. Şener'in yeni hükümetten, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'na, aktif siyaseti bırakma kararından, Başbakan Erdoğan'a ilişkin değerlendirmeleri tartışma yaratacak gibi görünüyor.
Koordİnasyon görevİnİ BaŞbakan durdurdu
* Sizin üstlendiğiniz dönemde koordinatör bakanlık sistemi işlemedi. Şimdi Hükümet yeniden bir koordinatör bakan görevlendirdi. Bu sistem işler mi?
Bizim dönemdeki koordinasyon kurulu, sözlü kuruldu. Başbakan tarafından yazılı hale getirilmesine, "Başbakanlık genelgesine gerek yok" denildi. Başbakan, "bakanlar olarak biraraya gelir söylem birliği oluşturursunuz" dedi. Bu ifade edilmiş olmasına rağmen ben uzunca bir süre çok formel ve düzenli çalıştırdım kurulu. Her hafta topladım. Bürokrasiyi de dahil ettim. Bakanlarla gündemdeki konuları olgunlaştırmaya çalıştım. Sonunda Başbakan tarafından, makul bir şekilde bu kurulun böyle formel bir anlam taşımadığı ifade edildi. Daha çok söylem birliği oluşturmak için bakanların zaman zaman bir araya gelip gündemi değerlendireceği bir yapı olarak düşünüldüğü ifade edildi. Şimdi bu hükümette farklı bir şey olmuştur. Doğrudan doğruya Nazım Ekren'in koordinatörlük görevi yazılmıştır. Bu artık yazılı bir metne geçmiş, formel bir yapıdır. Daha düzenli ve işlevsel olarak sürdürülebileceğini düşünüyorum.
HalkIn talebİ olursa yenİ bİr sİyasİ oluŞum düŞünülebİlİr
* Parlamentodan ayrılma kararınızla ilgili, "cumhurbaşkanı olmak için" vb. iddialar gündeme geldi.
Bu iddialar, en azından şöyle bir etki yaptı bende. Halen "ben aday değilim" sözünü niye anlatamadım diye üzmüştür beni. Bu, "bir hesabı var" anlayışı. Ama ben inanın hiçbir hesap yapmıyorum şimdi de yapmıyorum. Siyasette hiç yer alamam demiyorum. Günün birinde aktif ve yoğun bir siyasete de yeniden girebilirim.
Halkın zihni çözümlenmeli
* Aklınızda, yeni bir siyasi oluşumun başına geçmek var mı?
Böyle bir şeyin olabilmesi için bir toplumsal talebin olması lazım. Böyle bir talebin olduğunu halk kendisi ortaya çıkarmışsa, göstermişse, o takdirde bunu düşünmeye başlayabiliriz. Şu anda olduğu gibi halk böyle bir talebi yansıtmıyorsa, herkes siyasi eğiliminden, oy verdiği yerden gayet memnun devam ediyorsa, bana da bir başkasına da düşen bir görev yoktur. Anketler yaparsınız, mevcut siyasi kurumlara ne kadar değer verdiğini görürsünüz. Halkın zihninde ne olduğunu çok sessizden ve derinden de çözümlemek mümkündür.
* Yeni kabineyi ve 60. Hükümetin 2 aydır verdiği fotoğrafı nasıl değerlendiriyorsunuz?
22 Temmuz seçimlerinden sonra hükümetin fazla ortada olmadığını görüyorum. Gü