Gönül Dağı dizisine flaş transfer! Hangi usta oyuncu kadroya katıldı? - Sayfa 6

"Dürdane; istemeden (belli ki bir şekilde ikna edilip bırakılmış, öyle hissettim) huzurevinde kalan ama yüksünmeyen, yaşama sevincini kaybetmemiş, çocuk yaramazlığına sahip sevecen biri. Mutlu olmayı, güzel, rahat bir ortamda şefkatle kucaklanmayı kim istemez… Dürdane’nin repliklerinde de var, mutlu değil, çok sıkıldığını boğulacak gibi hissettiğini söylüyor. Zorunlu olmadıkça hiç kimse evinden uzakta olmayı istemez bence, yeter ki bakıma muhtaç durumda olmasın."

621
Gönül Dağı dizisine flaş transfer! Hangi usta oyuncu kadroya katıldı? - Sayfa 7

Gönül Dağı, Eskişehir Sivrihisar’da çekiliyor siz bu bölgeye daha önce gitmiş miydiniz? Nasıl buldunuz buraları?

721
Gönül Dağı dizisine flaş transfer! Hangi usta oyuncu kadroya katıldı? - Sayfa 8

"Eskişehir’de geçen sezon Savaşçı dizisinde çalışmıştım. Covid olmadığı için çok rahat çalıştığım bir sezondu. İlk gelişim ise uzun yıllar önce, aralıksız tiyatro yaptığım dönemlerdeydi. Çok turnelerimiz olurdu. Yanılmıyorsam 1969-70 sezonuydu, Eskişehir’e gelmiştik. Kış mevsimiydi. Hiç unutmadım, çok soğuktu çok üşümüştüm. Tiyatro salonu yok o zamanlar şehirlerde bile. Halk Eğitim Merkezi, fabrika veya okul salonları mekanlarımız oluyordu. Bezen de sinemalar. Pazartesi günlerinde ara sıra tek günlük turneler yapılırdı. Seyirci vardı her gittiğimiz yerde de salon yoktu işte. Eskişehir’deyiz bir Pazartesi günü. Oynayacağımız yer sinema, hava buz gibi soğuk, kulis yok, perde arkasında derme çatma giyinme yeri (fon perdesinden) ve oyun yaz mevsiminde geçiyor. Yaz giysileri içinde herkes. Perde arkasında ısınmamızı sağlayacak hiçbir şey yok. Mangal getirmişti sinema sahibi sağ olsun ısınmamız için. Ellerimizi ısıtıyoruz titriyoruz, espriler havada uçuşuyor çok gülüyoruz. Dekoru olabildiğince perdenin önüne kurmuş teknisyen. İnce uzun bir sahne olmuş. Mizansenler kısıtlı zira birbirimize yol vermek için perdeye yapışmak zorundayız. Sahneden düşme tehlikesi de var. Komedi oynuyoruz ama halimiz trajikomik. Anılarım zenginliğim benim. Tabii bu yıllar öncesi. Ama o yıllarda bile Eskişehir sanatçıya saygı duyan değer veren bir şehirdi.

Sivrihisar’ı hiç bilmiyordum. Gördüğüm kadarıyla ki, eski yılları hatırlattı bana…"

821
Gönül Dağı dizisine flaş transfer! Hangi usta oyuncu kadroya katıldı? - Sayfa 9

Gönül Dağı, Anadolu’da halen devam eden ancak büyük şehirlerde unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi, göreneklerimizi de izleyicilere hatırlattı. Örneğin ağıtcılık, düğüncülük, seyyar dişçilik vb. Siz bu tür geleneklerimizi yaşamış mıydınız?

921