Gönül Dağı dizisine flaş transfer! Hangi usta oyuncu kadroya katıldı? - Sayfa 12

"Birkaç huzurevine gitmiştim, fikir edinmek, gözlem yapmak için. Tabii her huzurevinin aynı koşullara sahip olmadığını, orada yaşayan sakinlerinin de o koşullara göre mutlu veya mutsuz olduklarını biliyorum."

1221
Gönül Dağı dizisine flaş transfer! Hangi usta oyuncu kadroya katıldı? - Sayfa 13

Sizi Bir Demet Tiyatro’dan bu yana severek izliyoruz. Birçok skeçte, komedi dizisinde ve filmde hayranlıkla izledik… Sizi bugüne kadar en çok etkileyen ve severek oynadığınız rol hangisiydi? Rollerinize nasıl hazırlanırsınız? Dürdane Teyze karakterini canlandırmadan önce bir hazırlık yaptınız mı? Huzurevinde gözlem yaptınız mı?

1321
Gönül Dağı dizisine flaş transfer! Hangi usta oyuncu kadroya katıldı? - Sayfa 14

"52 yıl aralıksız 17 özel tiyatroda çalıştım. 2 oyunda da kısa vadeli (Prodüksiyon tiyatrosunda) sahnedeydim. Şimdi düşünüyorum da ben sahne üstünde şanslıydım. Çok değerli ustalarla, oyuncularla aynı sahneyi paylaştım. Her birinden ayrı ayrı çok şey öğrendim, hocalarım oldular. Oynadığım oyunların sayısını inanın hatırlamıyorum. İlk profesyonelliğimde ilk oyunum DT Yerma (öğrenciydim konservatuvarda). Sonrasında Ankara Meydan Sahnesi ve İstanbul’a taşınma. Özel tiyatro. Tiyatro, sevgi tutku özveri isteyen bir sanat dalıdır. Yürek işidir, sevda işidir. Bugün için ise çok üzülerek söylüyorum, yapılamıyor. O yıllarda tiyatro süreklilik içindeydi. Ayakta kalabilmek yaşayabilmek için bir sezonda en az 2 oyun sahnelemek zorundaydı. O yıllarda bizlerle 12 ay üzerinden anlaşma yapılırdı. 1 ay maaşlı tatil, 2 ay turne, 8 ay yerleşik tiyatro. Yaz turneleri para biriktirmemiz için idealdi. Keyifli, huzurlu, mutlu, hem güldüren hem gülen kişilerdik.

Oynadığım oyunların çoğunu çok severek oynadım. Mesela şu an aklıma gelenler; Orkestra, Kapan, Havyar mı Mercimek mi? Hoşçakal İstanbul, Geceye Selam, Uzakta Piyano Sesleri, Tatlı Kaçık, Hamam, Eski Moda Komedya, Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? Yedi Kocalı Hürmüz. Yedi Kocalı Hürmüz’ü ilk oynayan Ayfer Feray’dı. 3 sezon Alkazar Tiyatrosu’nda kapalı gişe oynamıştık. 1967 -68-69 yılları turneyle Anadolu’yu da dolaşmıştık. Çok başarılı, harika oyuncu kadrosu vardı. Birçoğu erken gittiler. Can dostlarım, yol arkadaşlarım alkışlarınız ninniniz olsun, ışıklarda uyuyun."

1421
Gönül Dağı dizisine flaş transfer! Hangi usta oyuncu kadroya katıldı? - Sayfa 15

Yoğun dizi çekimlerinden arta kalan zamanlarınızı nasıl geçiriyorsunuz? Pandemi koşulları yaşam tarzınızda ne gibi değişiklikler yaptı? En çok neleri özlediniz?

1521