Spor
26 Haz 2024 00:36 Son Güncelleme: 26 Haz 2024 00:40

Golsüz berabere kalan İngiltere ve Slovenya el ele son 16'da

EURO 2024 C Grubu'nda İngiltere ile Slovenya 0-0 berabere kaldı. İngiltere grubu lider bitirirken, Slovenya da en iyi üçüncüler arasına girmeyi başararak ikinci kez katıldığı turnuvada ilk defa gruptan çıktı. A Milli Takım, grubunu üçüncü sırada tamamladığı takdirde en iyi üçüncüler arasında yer alarak İspanya ya da İngiltere'nin rakibi olacak.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu 3. ve son maçında İngiltere ile Slovenya karşı karşıya geldi. Köln Stadyumu'ndaki müsabaka başladığı gibi 0-0 tamamlandı. Bu sonuçla puanını 5'e çıkartan İngiltere grubu lider tamamlayarak, 3 puanlı Slovenya ise en iyi üçüncüler arasında yer alarak 16'ya yükseldi.

90 DAKİKADA GOL SESİ ÇIKMADI
İngiltere-Slovenya karşılaşmasında her iki takım da bulduğu pozisyonları 90 dakikada boyunca gole çeviremedi. Taraflar tabelayı değiştiremeyince maç başladığı gibi 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

İNGİLTERE LİDER TURLADI
3 maç sonunda aldığı 1 galibiyet ve 2 beraberlikle grubu 5 puanla lider tamamlayan İngiltere, adını son 16'ya yazdırmayı başardı. İngilizlerin bu 3 maçta yalnızca 2 gol atıp 1 gol yemeyi dikkat çekti. İngiltere'nin gollerini 1-0'lık Sırbistan galibiyetinde Jude Bellingham, 1-1 berabere sonuçlanan Danimarka maçında ise Harry Kane attı.

SLOVENYA İLKİ BAŞARDI
Danimarka ve Sırbistan ile 1-1 berabere kaldıktan sonra gruptaki son maçında İngiltere karşısında da sahadan 0-0 ile ayrılan Slovenya, turnuvadaki 3 maçından da beraberlikle ayrılarak C grubunu 3 puan ve averajla 3. sırada tamamladı. İkinci kez turnuvada mücadele eden Slovenya, en iyi üçüncüler arasında yer alarak ilk kez üst tura yükseldi.

İNGİLİZLERE RAKİP OLABİLİRİZ
A Milli Takım, Çekya'ya yenilmesi ve Gürcistan'ın Portekiz'i yenememesi durumunda grubunu üçüncü sırada tamamlayacak. Türkiye'nin en iyi üçüncüler arasında yer alması durumundaki rakibi İngiltere veya İspanya olacak. A Milli Takım; eğer Çekya'ya yenilmezse ve Gürcistan, Portekiz'i yenemezse grubu ikinci sırada tamamlayacak ve Avusturya ile eşleşecek.

SON MAÇLARIN ARDINDAN PUAN DURUMU
1- İngiltere: 5 puan/+1 averaj

2- Danimarka: 3 puan/0 averaj

3- Slovenya: 3 puan/0 averaj

4- Sırbistan: 2 puan/-1 averaj