Spor
26 Eyl 2024 21:01 Son Güncelleme: 26 Eyl 2024 21:03

Gökhan Gönül'e Milli görev

Gökhan Gönül, TFF tarafından Ümit Millî Takım Teknik Direktörlüğü'ne atandı. 39 yaşındaki eski futbolcu, A Millî Takım formasını 66 kez giymiş ve uzun bir kariyere sahip. Gönül, bu görevi titizlikle yerine getireceğini ve uluslararası deneyimini oyunculara aktaracağını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Gökhan GönülÜmit Millî Takım Teknik Direktörlüğü'ne atama kararı aldı.

A Millî Takım formasını 66 kez giymiş olan Gönül, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda da yer almıştı. Futbolculuk kariyerine Bursa Yolspor'da başlayan Gökhan Gönül, Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor gibi kulüplerde profesyonel olarak mücadele etti. Süper Lig tarihinin en fazla maça çıkan futbolcularından biri olan Gönül, Avrupa kupalarında 76 karşılaşmada görev aldı ve Fenerbahçe ile 2 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Beşiktaş ile de bir Süper Lig şampiyonluğu kazandı.

39 yaşındaki Gönül, bu yıl Mart ayından bu yana Ümit Millî Takım'da yardımcı antrenörlük yapıyordu. TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı, Gönül’ün uluslararası tecrübesinin ve futbol bilgisiyle bu göreve uygun bir isim olduğunu belirtti ve güvenlerinin tam olduğunu ifade etti.

Gökhan Gönül, yeni görevine ilişkin yaptığı açıklamada, Ümit Millî Takım'ın önemine vurgu yaparak, "Ay-Yıldızlı formanın her kademesi büyük bir sorumluluk getiriyor. Bu görevi titizlikle yerine getireceğim ve edindiğim deneyimleri oyunculara aktararak gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyorum," dedi.