Genco Erkal'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu: Işıklarda uyu usta

Bir süredir kan kanseri tedavisi gören Genco Erkal, 86 yaşında hayatını kaybetti. Erkal'ın vefatının ardından ünlü isimler art arda üzüntülerini paylaştı. İşte ünlü isimlerin Genco Erkal paylaşımları...

Genco Erkal'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu: Işıklarda uyu usta - Sayfa 1

Kan kanseriyle mücadele eden usta sanatı Genco Erkal, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü isimler, Genco Erkal'ın vefat haberinin ardından art arda başsağlığı mesajları yayınladı. İşte ünlü isimlerin paylaşımları...

111
Genco Erkal'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu: Işıklarda uyu usta - Sayfa 2

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY

"Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiasına başsağlığı dilerim."

211
Genco Erkal'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu: Işıklarda uyu usta - Sayfa 3

HALDUN DORMEN

"Genco Erkal'ın vefatı havamızı tamamen kararttı. Türk Tiyatrosu'nun en büyük ışıklarından biri söndü. Sevgili Genco kendine özgü tarzıyla Türk Tiyatrosu'nu yepyeni boyutlara götürdü. Onun yolunda yürüyebilecek birilerini bulmak çok zor olacak. Onu hiçbir zaman unutmayacağız."

311
Genco Erkal'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu: Işıklarda uyu usta - Sayfa 4

ÇİÇEK DİLLİGİL

"Müşfik Kenter, Ferhan Şensoy, Genco Erkal... Üçünü de izlerken hep hissim şu olurdu, gittiklerinde büyük boşluk olacak. O kadar özgün ve ateş topu gibiydiler ki. Ne enerjileri, ne güçleri ne duruşları, oturuşları,sesleri, vurguları kimselere benzemezdi. Şahane oyuncular var izlemelere, alkışlamalara doyamadığım ama bu üçlü bambaşkaydı bende. Ne şanslıydım ki Müşfik Hoca Ustam oldu, Ferhan ve Genco ağabey ile sofralar paylaşıp, derin sohbetlerini sahnedeki gibi hayranlıkla izleme fırsatım oldu. Bundan seneler önce Ayda ile Alipaşa Han’da Genco ağabeyi izlemeye gitmiştik . Nazım’dı sahnede. Han hapishaneye Genco Erkal Nazım’a dönüşmüştü. Öylesine büyülüydü .. O kadar çok ağlıyordum ki daha ilk dizelerden Ayda “bir şey mi oldu anne “ diye fısıldadı endişe ile. Olmamıştı ama bir gün olacaktı. Sahne Genco Erkal’sız kalacaktı. Bu oyundan sonra en az 6-7 kez daha izlemişimdir sahnede hep aynı hüzün ile.
Dedim ya şahane oyuncularımız var sahnede izlemeye bayıldığım. Ama sadece bu 3 gerçek usta için bunları hissettim. İkisi ile vedalaşmıştık hep kalbimizde ve zihnimizde kalma koşulu ile. Ve son. Benim kalem çöktü bugün.. Çok üzgünüm. Varlığınla mesleğimi taçlandıran Türk Tiyatrosunun yapı taşlarından çok önemli Genco Erkal bugün bu diyardan çekti gitti.. Duayenin ustanın karşılığı idi.. Nurlar içinde uyu."

411