"Gençlik Yeni Anayasa İstiyor"
- AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ecertaş:- "Hürriyet ve adalet sütunları üstünde yükselen bir anayasa istiyoruz. Bu kapsamda çalıştaylar yapılacak. Parklarda, bahçelerde, sahillerde gençlik yeni anayasayı tartışacak. Bu çalışmalar sonucunda oluşacak taslağı götürüp Meclis'e teslim...
İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, "Hürriyet ve adalet sütunları üstünde yükselen bir anayasa istiyoruz. Bu kapsamda çalıştaylar yapılacak. Parklarda, bahçelerde, sahillerde gençlik yeni anayasayı tartışacak. Bu çalışmalar sonucunda oluşacak taslağı götürüp Meclis'e teslim edeceğiz." dedi.
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ecertaş, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan ile Hürriyet ve Adalet İnisiyatifi Sözcüsü Ahmet Büyükgümüş, Gülhane Parkı'nda bulunan İstanbul İslam, Bilim ve Teknoloji Müzesi önünde "Gençlik Yeni Anayasa İstiyor" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.
Ecertaş, Hürriyet ve Adalet İnisiyatifi’nin yaptığı çalışmalara şahit olduklarını ve “Gençlik Yeni Anayasa İstiyor” diye tüm Türkiye’yi inlettiklerini söyleyerek, "Biz de bu konuda sessiz kalamadık. Dedik ki, oturalım-konuşalım-tartışalım hep beraber bu konuda neler yapabiliriz? Hatta bu konuda bir yol haritası belirleyelim, bu yol haritasına binaen açıklamamızı yapalım ve yola çıkalım dedik." ifadelerini kullandı.
Yeni anayasa çalışmasının duyurusunu yapmak için Gülhane Parkı'nı seçmelerinin tarihi bir önemi olduğunu belirten Ecertaş, şöyle konuştu;
"Gülhane’yi neden başlangıç olarak seçtik? Bu topraklarda ilk anayasal belge olarak görebileceğimiz Gülhane-i Hattı Humayunu vardır. Bilirsiniz, bizim ilk insan haklarını temel alan, herhangi bir vesayetçi yapısı olmayan bir anayasal belgedir. Bizler de kampanyamızın startını buradan verelim dedik. Türkiye’de çok önemli günlerin arefesindeyiz. Yeni Anayasa’nın en çok gençleri ilgilendirdiğini düşünüyoruz. Tarihi günlerin, yeni bir anayasa yapmanın arefesindeyiz. İstedik ki buna hep beraber katılalım."
Ecertaş, bugüne kadar yazılan anayasaların darbeci ve vesayetçi zihniyetin yazdığı anayasalar olduğunu kaydederek, "Şimdiye kadar Türkiye’de dört tane Anayasa yazıldı. Bunlar darbe anayasaları, vesayetçi sitemin anayasaları, Türkiye’de kapalı kapılar ardında yazılan anayasalar. İlk defa millet olarak biz hep beraber bir anayasa yazma süreci içerisine girdik." dedi.
Hürriyet ve Adalet İnisiyatifi'nin başlattığı kampanyaya duyarsız kalamadıklarını ifade eden Ecertaş, "Bu kapsamda çok heyecanlıyız ve yerimizde duramıyoruz. Bu sürecin içinde olmak istiyoruz. Hürriyet ve Adalet İnisiyatifi, gencbiranayasa.com diye bir çalışma yapmış. Tartışsın, gençlik konuşsun ve orda bir taslak ortaya çıksın ve buradaki konuları meclise iletelim diye istemişler. Biz de iktidar partisi olarak mutlaka bu çalışmanın içerisinde olmalıyız dedik. Biz bu sürecin her yerinde olacağız. Türkiye’nin tüm il, ilçe ve mahallelerinde gençlik yeni anayasayı konuşacak, tartışacak. Burada parti gözetmeksizin CHP’siyle, MHP’siyle hep beraber oturalım konuşalım." şeklinde konuştu.
CHP'li vekillerin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan ayrıldıklarını hatırlatan Ecertaş, "Meclis'te CHP’nin vekilleri biliyorsunuz Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan ayrıldılar. Dolayısıyla Uzlaşma Komisyonu diye bir konu gündemde kalmadı. Ama biz CHP’li genç arkadaşlardan rica ediyoruz. Diyoruz ki, arkadaşlar gelin hep beraber tartışalım, konuşalım. Meclis’te CHP’li vekillerin eliyle bu engellenmiş olabilir. Ama sizler kendi geleceğinizi lütfen düşünün ve hep beraber oturalım tartışalım bunu. Siz bizi davet edin, biz sizi davet edelim, sivil platformlar bizi davet etsinler bir araya gelelim rahatça konuşalım. Aklımızdaki neyse, demokrasiyi, özgürlükleri, sosyal adaleti, adaleti, yürütme sitemini, parlamenter ve başkanlık sitemini hepsini konuşalım. Artıları-eksileri bir yana koyalım hep beraber nasıl bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz bunu görelim diye istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Ecertaş, ortaya net bir tavır koyduklarını, hürriyet ve adaleti temel alan bir anayasa istediklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Hürriyet ve adalet sütunları üstünde yükselen bir anayasa istiyoruz. Bu kapsamda çalıştaylar yapılacak. Parklarda, bahçelerde, sahillerde gençlik yeni anayasayı tartışacak. Bu çalışmalar sonucunda oluşacak taslağı götürüp Meclis'e teslim edeceğiz. Hem partimize hem CHP ve MHP’ye teslim edeceğiz bu taslağı. Yeni anayasayı tartışmak için biz buradan bir çağrı yapıyoruz siyasi parti, ideolojik görüş ayırt etmeksizin tüm gençlere çağrı yapıyoruz. Burada Türkiye’nin geleceği olan bizler, hür ve adil bir dünya istiyoruz. Hür ve adil bir dünyayı inşa etmek için önce Türkiye’mizin hürriyet ve adalet sütunları üzerinde yükselmesinden bahsettik.Türkiye’nin gençleri olarak, Osmanlı’nın yıkılışından hatta yıkılış sürecinden beri bizler kendimizi yönetmekten mahrum bırakıldık. Bugüne kadar yerli veya yabancı ancak her zaman dar bir grubun hazırladığı anayasalarla yönetildik. Bugün yıllar süren, yenilgi yenilgi büyüyen mücadelemizin sonunda bu mücadelenin aşkıyla 2002’de kurulan AK Parti ile kendi kendimizi yönetmeye başladık. Bizler adil bir Türkiye istiyoruz. Adalet bizim öz malımızdır. Adalet bizim için sadece soyut bir teori değil, hem sosyal hayatın hem de devletin varlık sebebidir. Bu sebeple yeni Türkiye’de yeni anayasa adil olacaktır. Bu sebeple yeni Türkiye’de yargı üzerinde şaibeler olmayacak, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı tartışma konusu olmayacaktır."