Gündem
30 Ağu 2024 08:59 Son Güncelleme: 30 Ağu 2024 09:09

Gençlik Spor il müdüründen skandal itiraflar: 'Hülle yaparak ihaleyi almış'

Tekirdağ Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, bitmek bilmeyen olimpik havuz ve kapalı spor salonu tadilatında topu bakanlığa attı. Üzgün, ‘Maalesef küfür etmek istiyorum ama kendimi zor tutuyorum. İhale alan kişiye cezai uygulama başladı. 10 gün süre verildi. Pompalamada sorun çıkmış. Nem alıcı olmamış. Biz ihale yapıyoruz. Takibini bakanlığın mühendisleri takip ediyor. Soyadım gibi üzgünüm’ ifadelerini kullandı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Tekirdağ Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından tadilat ihaleleri yapılan Atatürk Kapalı Spor Salonu ile Tekirdağ Olimpik Kapalı Yüzme Havuz tadilatlarının bitmemesi aileleri isyan ettirdi. MedyaRadar’ın iki gün üst üste gündeme getirdiği tadilatların ihalelerini yapan İl Müdürü Ahmet üzgün, bitmeyen tadilatlardan kendilerinin değil bakanlığın sorumlu olduğunu söyledi.

Olimpik havuzun Eylül ayı ortalarında bitireceğini söyleyen Üzgün şunları söyledi:

POMPALAMADA SORUN ÇIKTI!

‘’İhaleyi yaptık. İşler çok güzel başladı. Tadilatı yapan arkadaş normalde buralarda ihale şartnamesinde yer alan klimaları koyması gerekirken yan sanayi klimalar koymuş. Onları değiştirttik. Sonra nem alıcılarda sorun çıktı. Onu da yeniden yaptırdık. Pompalamada sorun çıktı onu da baştan yaptırdık. Sonuç olarak biz teknik işlerden anlamıyoruz. Müdürlüğümüzde mühendis bulunmadığı için bu tarz işleri bakanlığın mühendisleri takip ediyor. Ben inşaat işinden ne anlarım? Şimdi bu arkadaşa cezai işlem uygulanıyor. Bitirmediği her güne ceza veriliyor. Umarım kısa sürede bitirecek. Eylül ayı ortalarında bitireceğini söyledi. İnşallah kısa sürede açılışını yapacağız’’ diye konuştu.

HÜLLE YAPARAK İHALEYE GİRMİŞ!

MedyaRadar’ın ‘İhaleyi ihale yasaklısı Engin Memiş aldı’ iddiasını da doğrulayan Üzgün, "Küfür etmek istiyorum ama ağzımı bozmak istemiyorum. Bu Engin Memiş denen arkadaş ihale yasaklısıymış. Hülle yapmış. Başka birinin kağıtlarını kullanarak ihaleye girmiş. Geçen gün odama geldi. ‘İhaleyi alan benim’ dedi. Odamdan kovdum. Sen benim muhatabım değilsin dedim. Kamu ihalelerine girmesi yasak olan birinin başka birini kullanarak ihaleye girmesi de bizim şanssızlığımız oldu. Salonun bir an önce bitirilmesi için acele yaptık. Dediğim gibi bir mühendis bularak ihaleye girmişler. Bunları bizim bilme ihtimalimiz yok. Çok Üzgünüm" dedi.

SALONUN ÇATISI YAPILIYOR!

Tekirdağ Gençlik Spor İl Müdürü Üzgün, 2022 yılında tadilatı başlanan ancak yarım kalan Tekirdağ Atatürk Kapalı Spor Salonu’yla ilgili olarak da, "Bir kere burada iki ihale yapıldı. Bir güçlendirme bir de çatı ihalesi. Güçlendirme bittikten sonra ikinci ihaleye geçildi. Çatının aslında tamamının bitirilip devasa vinçlerle buraya takılması gerekiyormuş. Bizim burayı yapan şirket ise yarım yarım yapıp getirip takmaya çalıştığı için başaramamış. Zaten olması da imkansızmış. Dolayısıyla buranın uzama nedeni de bundan kaynaklanıyor. Şimdi çatı yapılıyor. Bitince takılacak. Ne zaman takılacağı hakkında bilgim yok. Teknik konularla bakanlık ilgileniyor. Dediğim gibi biz ihaleyi yapıyoruz sonra geri çekiliyoruz. Süreci Gençlik ve Spor Bakanlığı mühendisleri talip ediyor. Umuyorum kısa sürede burası da bitirilir’’ diye konuştu.

KYK YURDU DA YARIM KALMIŞ!

Bir okurumuz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde öğrenci yurdunun yarım kaldığını belirterek şu mesajı göndermiş:

"Öncelikle geçtiğimiz günlerde Tekirdağ olimpik havuzun ihale konusunu ele aldığınız için sporcular ve veliler adına çok teşekkür ediyorum. Yalnız hâlâ konu çözülmüş değil müteahhit Engin Memiş ile sözleşme feshi edilmiş olup havuzu gençlik spor il müdürlüğünün yapacağı bilgisini aldım fakat daha bir çalışma yok ortada. Gençlik spor il müdürü Ahmet Üzgün Tekirdağ’da sporu bitirdiği gibi KYK yurtlarındaki öğrencileri de son derece mağdur ederek ‘güçlendirme çalışması yapacağız’ deyip birçok öğrenciyi mağdur etti. Üniversiteli gençlerimiz Namık Kemal Üniversitesi’nden kalacak yere olmadığı için kayıt dondurma ya da sildirme aşamasına geldiler. Lütfen sizden ricam, hem KYK yurtları hem de olimpik havuz haberlerinin soğumadan daha çok dile getirmeniz"