Gündem
21 Mayıs 2011 10:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:22

"GELECEKTE BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER!" BAŞBAKAN'IN YGS SINAVINDA HEDEF GÖSTERDİĞİ YAZAR KİM?

Başbakan Erdoğan dün gece Habertürk TV'de Yiğit Bulut ile Sansürsüz Özel'in konuğu oldu. Başbakan YGS ile ilgili hangi gazeteciyi suçladı?

Başbakan Erdoğan seçim öncesi miting ve ekran maratonuna kaldığı yerden devam ediyor.

Dün gece de Habertürk TV’de Yiğit Bulut’un sunduğu ’Sansürsüz Özel’de konuşan Başbakan YGS sınavı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yiğit Bulut, “YGS’de açıklama yapmak için son ana kadar beklediniz...” sorusuna “İnandım. İnandığım gibi de çıktı. ’Bir tane yavrumuzun burada hakkının zayi olmasına müsaade etmeyiz’ dedik. ’Konu yargıdadır işi takip ediyoruz’ dedik. Ne oldu? Yargı lehte karar verdi. İkinci imtihana ha gayret diyorum. Burada da yine medya var. Bir kişi var onun etrafında yürütüldü. Sonra dalga dalga illegal örgütlere kadar yayıldı. Öğrenci bunu ne bilir? “ diye cevap verdi.

GELECEKTE DE BUNLAR BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER

Başbakan’ın bu sözlerinden sonra Yiğit Bulut “Medya bunu niye yapar?” diye sordu.

Başbakan Erdoğan’ın bundan sonraki sözleri soruyu soran Bulut’u bile şaşkına çevirdi.

İşte Başbakan’ın verdiği o yanıt

“Görevlendirme var. ÖSYM bağımsız bir kurul. Bunun partiyle ne ilgisi var. Ve doğru cevaplara baktığınız zaman bir önceki yıllara göre daha düşük. Önemli olan kopya var mı? Kopya olmadığını öğrenince de vicdanen rahat oldum. O kişinin bu iş üzerindeki kampanyasını da söylüyorum. Mensubu olduğu yayın organında da köşesinde de sürekli bu işi tahrik etti. Mahşeri vicdanda mahkûm olacaklar. Gelecekte de bunlar bedelini çok ağır ödeyecekler”

Yiğit Bulut, Başbakan’ın bu çıkışından sonra “Vicdanen mi, hukuken mi?” diye sordu.

Erdoğan bu soruya “Hukuken de olabilir. ÖSYM Başkanı’nın dava açması lazım.. Onun da hakkını araması lazım. Manen ciddi bir mağduriyete uğradı. 1 milyon 700 bin gencin üzerinden rant elde etmeye çalışıyorlar. Başta Kılıçdaroğlu... Ali Bey’in profesörlüğüne hakaret etti, söylenmedik laf bırakmadı...” diyerek noktayı koydu.

Yiğit Bulut’u şaşkına çeviren izleyenleri merak içinde bırakan bu kişinin Milliyet yazarı ve Kanal D ekranlarında ’Genç Bakış’ isimli programın sahibi Abbas Güçlü’nün olduğu söyleniyor.