Gündem
17 Ağu 2010 15:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:33

GAZETECİLİK MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK DEKLARASYON!

Gazetecilik meslek örgütleri yarın Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelerek bir deklarasyon yayınlayacak.

Gazetecilerin adil yargılanmasını isteyen ve tutukluluk süresinin cezalandırmaya dönüşmesine tepki gösteren gazetecilik meslek örgütleri yarın Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelerek bir deklarasyon yayınlayacak. Gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını isteyen gazetecilik meslek örgütleri, hükümetten de basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına özen göstermesini isteyecek.

Türkiye'de şu anda cezaevlerinde 47 gazeteci ve basın çalışanı tutuklu yargılanıyor. Tutuklu yargılamalar dışında halen gazetecilerle ilgili 700'den fazla ceza ve tazminat davası mahkemelerde görülüyor. TCK'da basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan 27 hüküm bulunuyor. Bunların arasında özellikle "hakaret" başlıklı 125'inci, "gizliliğin ihlali" başlıklı 285'inci ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" başlıklı 288'inci maddeler, gazeteciler hakkında mahkumiyet kararları verilmesinde ön sırayı alıyor. Terörle Mücadele Kanunu'nda ise özellikle 6 ve 7'nci maddeleri gazeteciler aleyhine yoğun olarak kullanılıyor.

"Gazeteciler adil yargılansın" gündemiyle yapılacak toplantıya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Çağdaş Gazeteciler Derneği adına Nazım Alpman ve Basın Enstitüsü Derneği Başkanı Ferai Tınç katılacak.

Toplantı saat 12:00'de taslak metin hazırlığı için başkanların bir araya gelmesiyle başlayacak. Hazırlanan metin saat 14:00'de görüşe açılacak. Kesinleşen deklarasyon metni saat 14:30'da da basın mensuplarıyla paylaşılacak.

Toplantı: "Gündem: Gazeteciler Adil Yargılanmalı"

Tarih : 18 Ağustos Çarşamba

Yer : Türkiye Gazeteciler Cemiyeti

Adres : Türkocağı Cad. No: 1 Cağaloğlu - İstanbul

Program

12:00 Deklarasyon metninin hazırlanması

14:00 Değerlendirme toplantısı

14:30 Basın Toplantısı

ETİKETLER
#tgc