Gündem
13 Ağu 2010 16:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

GAZETECİLERİ TEHDİT EDEN BELEDİYE BAŞKANINA SUÇ DUYURUSU!

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel gazetecileri dövmekle tehdit eden Tuncel hakkında suç duyurusunda bulundu.

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel gazetecileri dövmekle tehdit eden Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

“Gazetecilerden özür dilemelidir”

Gazetecileri yazdıkları yazılar nedeniyle dövmekle tehdit eden Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Mustafa Tuncel’in açıklamaları medeni bir insan davranışı olarak algılanamaz.

Tehdit, şantaj dolu bir konuşmayla yeniden Türkiye’nin gündemine gelmenin çabası içinde bulunan bu meclis üyesinin “Bir basın mensubu benim hakkımda, benim aleyhimde bilerek veya bilmeyerek, bana danışmadan, fikrimi almadan kim yazı yazarsa onu döverim. Hazırlıklı gelsin" diye konuşması onun akıl kapasitesinin yükseklik oranının yanı sıra yaşam kalitesini de ortaya koymaktadır.

Bu şahıs bilmelidir ki, tehdit ettiği gazeteciler ve kamuoyunu bilgilendiren yayın organları olmasa toplum kör, sağır ve dilsiz olur. Bir partiden aday gösterildiği için belediye meclis üyesi seçilmiş olan bu şahsı basından özür dilemeye çağırıyor, gazetecileri tehdit eden bu şahısla ilgili suç duyurusunda bulunuyor, savcı ve hakimleri göreve davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Atilla Sertel
Türkiye Gazeteciler Federasyonu
Genel Başkanı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı