Gündem
01 Mar 2011 16:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

GAZETECİLERE VERİLEN HAPİS CEZALARINA BİR YENİSİ EKLENDİ!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Bir günde 5 dava nedeniyle hakim karşısına geçen hangi gazetenin muhabiri HSYK üyesi Ali Suat Ertosun'a hakaret suçundan 13 ay hapis cezasına çarptırıldı?

Star gazetesinin emniyet muhabiri Bünyamin Demirkan yargılandığı bir davada 13 ay hapsi cezasını çarptırıldı. Yaptığı haberler nedeni ile hakkında bugüne kadar yaklaşık 40 dava açılan Demirkan, dün bu davalardan 5 tanesinde hakim karşısına çıktı. Demirkan, gizliliği ihlal davalarının yanı sıra, HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, eski Birinci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ve İrtica ile mücadele Eylem Planını hazırladığı iddia edilen Dursun Çiçek tarafından hakkında açılan davalar nedeni ile savunma verdi.

Ali Suat Ertosun’un kendisine hakaret edildiğini iddia ettiği haberde geçen konuların Ergenekon soruşturmasının üçüncü iddianamesinde geçtiğini ve buradan alındığını anlatarak kendini savunan Demirkan’a 13 ay hapis cezası verildi. Bakırköy 2.Asliye Ceza Mahkemesi'nce Demirkan hakkında verilen karar bir daha aynı suçu işlememesi koşulu ile 5 yıl ertelendi.

Mason üstatlarına suikast girişiminde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Hacı Ali Hamurcu'nun ifadeleri, Hizbuttahrir örgütü ile ilgili haberi ve MİT eski İstanbul Bölge Başkanı Nuri Gündeş’in Ergenekon savcılarına verdiği ifadeler nedeni ile açılan davalar ise ileriki tarihe ertelendi. Dursun Çiçek tarafından açılan dava ise zaman aşımına uğradı.

İki eski mason üstadına yönelik olarak suikast girişimde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Hacı Ali Hamurcunun ifadelerinde ismi geçen Hurşit Tolon ile ilgili idi. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçtaroğlu’nun mecliste okuduğu ve tam metinini partinin resmi sitesine koydurttuğu ifadelerde ismi geçen Hurşit Tolon’un açtığı dava ileriki bir tarihe ertelendi.

MEDYARADAR/ÖZEL