Gündem
14 Kas 2010 16:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:48

GAZETECİ VE SENDİKACI KADRİ ÖZEN HAYATINI KAYBETTİ!

Gazeteci, sendikacı Kadri Özen, geçirdiği trafik kazası sonrasında uzun süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü Numune Hastanesi'nde bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

Kendisine Tanrı’dan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.
Kadri Özen’in vefatı dolayısıyla, tüm meslektaşlarının ve sendikacı dostlarının acısını paylaşıyoruz.

Meslek yaşamı boyunca daima sendikal hareketin içinde yer alan Kadri Özen, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın Ankara Şubesinde uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği yaptı. Kadri Özen, 1995 yılından 1998 yılına kadar iki dönem TGS Genel Eğitim Sekreterliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kadri Özen, Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcisi olarak 10 yıl süreyle Basın Kartları Komisyonu’nda da görev yaptı.

1949 yılında Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi’nde doğan Kadri Özen, Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Yüksek öğrenim yıllarında başladığı gazetecilik mesleğini 1978 yılından emekli olduğu 2000 yılına kadar Anadolu Ajansı’nda sürdürdü. Anadolu Ajansı’nın çeşitli birimlerinde muhabir ve yönetici olarak çalışan Kadri Özen, meslek yaşamının uzun bir döneminde parlamento muhabirliği yaptı.

Kadri Özen, Parlamento Muhabirleri Derneği’nde de üç dönem sekreter üye olarak görev aldı.
Sürekli basın kartı sahibi olan Kadri Özen için yarın (15 Kasım 2010 Pazartesi günü) saat 10.00’da Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü önünde bir tören düzenlenecek.
Kadri Özen, öğleyin kılınacak cenaze namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

TÜRKİYE
GAZETECİLER SENDİKASI