Gündem
14 Nis 2011 12:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

GAZETECİ RUHAT MENGİ TBMM ÖNÜNDE ZİNCİRLİ EYLEM YAPTI!

Gazeteci Ruhat Mengi kadın ve çocuklara yönelik tecavüz ve şiddet olaylarına dikkat çekmek için Meclis önünde eylem yaptı.

Gazeteci Ruhat Mengi ve beraberindeki bir grup kadın, kadın ve çocuklara yönelik tecavüz ve şiddet olaylarına dikkat çekmek için Meclis önünde eylem yaptı.

Mengi ve beraberindeki kadınlar, "Çocuk kıyımına son şeklinde slogan atarak meclis Çankaya girişinde ellerini zincirlediler. Mengi, çocukların kaderine terk edilmemesi kadınların ve çocuklara tecavüz edenlerin serbest bırakılmaması için eylemi yaptıklarını ifade ederek, "60 kişinin bir çocuğa tecavüz etmesine ses çıkarılmıyor" dedi.

Meclisin kadın ve çocuklara yönelik yasa çalışmalarını tamamlamadan kapatılmasını eleştiren Mengi, "Gazeteci içeride olacak katiller, tecavüzcüler dışarıda. Sonra bunları Avrupa anlatacağız" şeklinde konuştu.

Gerekirse çocuklara tecavüz edenlerin idam edilmesini isteyen Mengi, "Türkiye kadın ve ç ocuk cehennemine döndü. Buna isyan ediyorum" dedi.

Mengi daha sonra beraberinde getirdiği bir oyuncak bebeği meclis girişinde yaktı. Yanan bebeği meclisin girişine bırakmak isteyen grubu çevik kuvvet ekibi durdurdu. Kadınların meclis girişindeki bekleyişi devam ediyor.