Spor
10 Eyl 2024 15:19 Son Güncelleme: 10 Eyl 2024 15:21

Galatasaray'dan son gün bombası: Rayan Cherki

Fransız basınına göre, Galatasaray transfer döneminin kapanmasına günler kala Rayan Cherki için devrede. Lyon’da forma şansı bulamayan genç yetenek, Türkiye’den gelen cazip teklifi değerlendiriyor.

Fransız basınına göre, Olympique Lyon forması giyen genç yetenek Rayan Cherki, yaz transfer döneminde bir türlü beklenen transferini gerçekleştiremedi. Ancak Galatasaray, transfer döneminin kapanmasına sayılı günler kala devreye girdi. Türkiye'de transfer dönemi 13 Eylül'de bitecek.

GALATASARAY’DAN SON DAKİKA HAMLESİ

Sezon başında Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund gibi devlerle adı anılan Cherki, bu kulüplere transfer olamayınca Lyon'da kaldı. Sözleşmesinin bitmesine bir yıl kalan oyuncu, bu sezon henüz Lyon formasını giymedi. Cherki’nin sezon öncesi Olimpiyat Oyunları'nda yer alması, ilk haftalarda forma giymemesinin sebebi olarak gösterildi. Ancak kaptan Alexandre Lacazette gibi isimlerin hızla ilk 11'e dönmesi, Cherki’nin durumunu daha da belirsiz hale getirdi.

TÜRKİYE'DE TRANSFER DÖNEMİ BİTMEDEN FIRSAT

Fransız oyuncunun adı son günlerde Galatasaray ile anılmaya başladı. Sarı-kırmızılılar, transfer döneminin bitimine az bir süre kala Cherki için temaslarını sıklaştırdı. Galatasaray, sezon öncesi yaptığı güçlü transferlere bir yenisini daha eklemek istiyor ve bu doğrultuda Cherki’ye cazip bir teklif sundu. Transferin kapanış tarihi olan cuma gününe kadar görüşmelerin sonuçlanması bekleniyor.

YETENEKLİ AMA TEREDDÜTLÜ

Ancak oyuncu, Galatasaray'dan gelen teklifte kendisine önerilen pozisyon konusunda tereddüt yaşıyor. Lyon'da ofansif orta saha olarak görev yapan Cherki’ye, Galatasaray'da kanat oyuncusu olarak forma giyebileceği bildirildi. Bu pozisyon değişikliği, genç yetenek açısından soru işaretleri oluşturuyor. Galatasaray’ın bu transferi gerçekleştirmekte ısrarcı olduğu belirtilirken, rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da transfer döneminde güçlü hamleler yapması rekabeti kızıştırıyor. Sarı-lacivertli ekip, son olarak Filip Kostic’i kadrosuna katmış ve Galatasaray’ı yeni bir hamle yapmaya itmişti.

LYON'DA KALMA İHTİMALİ

Cherki’nin transferi gerçekleşmezse, genç oyuncu sezon sonuna kadar Lyon'da kalarak kariyerine yön vermek zorunda kalabilir. Lyon’un kendisine sunduğu sözleşme uzatma teklifi ise oyuncu tarafından kabul edilmedi. Sezon sonunda serbest kalma ihtimali göz önünde bulundurulsa da, oyuncunun Ocak ayında başka kulüplerle görüşme imkanı bulunuyor. Transferin nasıl sonuçlanacağı, cuma gününe kadar netleşecek.