Galatasaray kazandı: UEFA ülke puanı güncellendi! Türkiye kaçıncı sırada?

Galatasaray’ın PAOK galibiyetinin ardından gözler UEFA ülke puanı sıralamasına çevrildi. Türkiye, geçtiğimiz sezon takımlarımızın aldığı üst üste başarılı sonuçların ardından puan sıralamasında 9. basamağa kadar yükselmişti. Avrupa kupalarında eleme aşamasında Türkiye’nin puan sıralamasındaki en yakın rakibi Çekya topladığı puanlarla dikkat çekmişti. Galatasaray’ın galibiyetinin ardından puan sıralaması güncellendi. Peki Türkiye, UEFA Ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?

Galatasaray kazandı: UEFA ülke puanı güncellendi! Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 1

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde PAOK’u 3-1 mağlup etti. Ülke puanı sıralamasında zirve İngiltere’nin olurken İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Hollanda gibi takımlar takibini sürdürüyor. Takımlarımızın aldığı sonuçlar ülke puanına doğrudan etki ederken sıralamalar ise anlık olarak değişebiliyor. Türkiye’nin ülke puanı sıralamasındaki en önemli rakibi Çekya 4 takımla yoluna devam ediyor. Galatasaray, Avrupa Ligi’nde bugün PAOK engelini aştı. Perşembe günü ise Fenerbahçe, Union SG ve Beşiktaş, Ajax ile karşı karşıya gelecek. Önümüzdeki hafta ise Konferans Ligi’nde Başakşehir, ülke puanına katkı yapabilmek için sahaya çıkacak. Peki UEFA Ülke puanı sıralamasında son durum ne?

117
Galatasaray kazandı: UEFA ülke puanı güncellendi! Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 2

Galatasaray’ın aldığı galibiyet sonrası ülke puanı güncellendi. Sarı-kırmızılılar, PAOK'u Rahman, (kk) Yunus Akgün ve İcardi'nin golleriyle 3-1 mağlup etti. Bu galibiyetin ardından Türkiye, UEFA Ülke puanı sıralaması güncellendi.

İşte, güncel ülke puanı sıralaması…

217
Galatasaray kazandı: UEFA ülke puanı güncellendi! Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 3

1- İngiltere 90.303

317
Galatasaray kazandı: UEFA ülke puanı güncellendi! Türkiye kaçıncı sırada? - Sayfa 4

2- İtalya 80.106

417