Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi - Sayfa 8

Güney Zobu

İllegal işler yapan kişileri dolandıran Raki lakaplı Güney Zobu, dönemin döviz yasağını fırsata çevirmişti. Raki, Almanya veya ABD'den gelen döviz simsarı olduğunu belirtiyor, insanlara "dövizim var" diyerek dolandırıyordu. Hikayesi Kemal Sunal'ın oynadığı Tokatçı filmine de konu olmuştu.

813
Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi - Sayfa 9

George C. Parker

Kendisi ABD'nin Sülün Osman'ı diyebileceğimiz bir isim. Metropolitan Müzesi, Özgürlük Anıtı, Brooklyn Köprüsü gibi özel yerleri farklı kişilere birkaç defa satmıştı. Hatta parası buraları almaya yetmeyen kişilere taksitle ödeme imkanı dahi sunmuştur. George C. Parker, 1928 yılında yakalandıktan sonra müebbet hapse mahkum edilmiştir.

913
Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi - Sayfa 10

Banker Kastelli

Gerçek ismi Cevher Özden olan Banker Kastelli, 1980'li yıllarda çok sayıda insanı dolandırmıştı. Enflasyonun yüzde 30 olduğu dönemde yüzde 12 faizle para toplayan Kastelli, binlerce kişinin milyonlarca dolarlık parasını almıştı. Milli gelirin 70 milyon dolar olduğu düşünüldüğünde çok yüksek bir paraya sahip olan Kastelli, 40 bankanın bankerleri saf dışı bırakmasının ardından iflas edip yurt dışına kaçmıştı.

1013
Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi - Sayfa 11

Ayşe Benli ve ekibi

Dünyada kumarhane denildiğinde ilk akla gelen şehir olan Las Vegas'a gidip milyonlarca dolarlık vurgun yapan Ayşe Benli ve ekibi, sadece ülkemizde değil dünya basınında da kendine yer bulmuştu. Carabian Stud Poker denen oyunda "tırnak atma" hilesi kullanan bu 5 kişilik ekip toplamda 2 milyon dolar kazandılar. Bu dolandırıcılıkla peşlerine FBI'ı takan ekip hala yakalanmadı.

1113