Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi - Sayfa 6

Jet Fadıl

Ülkemizin en bilinen dolandırıcılarından biri olan Fadıl Akgündüz, ya da bilinen adıyla Jet Fadıl, belirli aralıklarla pek çok kişiyi dolandırmıştı. Yasalardaki açıkları kullanan Fadıl, devasa konutlar, yerli araba gibi vaatler vermiş, para toplamış ve hiçbirini hayata geçirmemiştir. Milletvekili dahi olmaya çalışan Jet Fadıl, olmayı da başarmış, ancak milletvekilliği düşürülerek hapse atılmıştı. Sonrasında kefaret ödeyerek cezaevinden çıkmıştır.Gördüğünüz gibi ülkemizde ve dünyada dolandırıcılar hep vardı ve bundan sonra da olmaya muhtemelen devam edecek. Üstelik günümüzde internetin de etkisiyle dolandırmalar daha kolay oldu. Tosuncuk, Thodex vurgunu gibi büyük vurgunlar günümüzdeki en popüler dolandırma hikayeleri. Eğer dolandırılmak istemiyorsanız gözünüzü dört açmanız gerektiğini hatırlatalım. Unutmayın, kimse size güle oynaya bol bol para vermeyecektir.

 

613
Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi - Sayfa 7

Gerd Heidemann

Bazı insanlar vardır, hiç kullanmayacağınız bir ürünü bile size istiyormuşsunuz gibi gösterip satar. Heidemann gibi insanlar ise bu inandırıcılık yetenekleriyle size amatörce oluşturulmuş "Adolf Hitler'in sahte günlüğünü" dahi satabilir. Heidemann, Stern dergisine 6 milyon dolar karşılığında Adolf Hitler'in günlüğünü sattı. Elbette bu günlük gerçek değildi. Üstelik içerisinde pek çok yazım yanlışı ve yanlışlıklar bulunuyordu. Heidemann'ın inandırıcılığı ünlü tarihçiler Hugh Roper ve Rupert Murdoch gibi isimlerin bile günlüğün gerçek olduğuna inanmalarını sağlamıştı.

713
Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi - Sayfa 8

Güney Zobu

İllegal işler yapan kişileri dolandıran Raki lakaplı Güney Zobu, dönemin döviz yasağını fırsata çevirmişti. Raki, Almanya veya ABD'den gelen döviz simsarı olduğunu belirtiyor, insanlara "dövizim var" diyerek dolandırıyordu. Hikayesi Kemal Sunal'ın oynadığı Tokatçı filmine de konu olmuştu.

813
Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi - Sayfa 9

George C. Parker

Kendisi ABD'nin Sülün Osman'ı diyebileceğimiz bir isim. Metropolitan Müzesi, Özgürlük Anıtı, Brooklyn Köprüsü gibi özel yerleri farklı kişilere birkaç defa satmıştı. Hatta parası buraları almaya yetmeyen kişilere taksitle ödeme imkanı dahi sunmuştur. George C. Parker, 1928 yılında yakalandıktan sonra müebbet hapse mahkum edilmiştir.

913