Forbes açıkladı: En fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 şehir - Sayfa 9

3. HONG KONG

Hong Kong, Moskova ile birlikte en fazla milyardere sahip kentler listesinde ikinci sırada yer alıyor. Buna göre, net milyarder sayısı son bir yılda dört kişi artan Hong Kong’da da 74 milyarder bulunuyor. Kentteki milyarderlerin toplam mal varlığı 326 milyar dolar. En varlıklı kişi ise 37.3 milyar dolar varlığı olan Li Ka-shing.

911
Forbes açıkladı: En fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 şehir - Sayfa 10

2. MOSKOVA/RUSYA

Listenin ikinci sırasında Rusya’nın başkenti Moskova yer alıyor. Moskova’da milyarder sayısı bir yıl içinde 12 artmış. Kentte şu anda 74 milyarder yaşıyor ve bu kişilerin toplam mal varlığı 378 milyar dolar seviyesinde. En zengin milyarder ise Vagit Alekperov. 2022’den bu yana devam eden Ukrayna savaşı sebebiyle Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı Rusya’nın başkenti Moskova, en fazla milyardere sahip kentler sıralamasında son bir yıl içinde 6’ncı sıradan 2’nci sıraya yükseldi. Kentteki milyarderler de bu süreçte 50 milyar dolar zenginleşti.

1011
Forbes açıkladı: En fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 şehir - Sayfa 11

1. NEW YORK/ABD

Geçen yıldan bu yana dokuz yeni milyarderin de eklenmesiyle New York’ta artık 110 milyarder yaşıyor. En zengin milyarder, 106 milyar dolarlık mal varlığı ile Michael Bloomberg. Şehrin ikinci en zengini ise Koch Industries’in varisi Julia Koch. Koch’un mal varlığı, 64.3 milyar dolar.

1111