Polemik & Kulis
09 Haz 2008 10:12 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:08

FLAŞ!..FLAŞ!..YENİ ŞAFAK'TAN VEFASIZLIK!..GAZETE,ZOR GÜNLERİNDE KENDİLERİNE DESTEK VEREN HANGİ YAZARLA YOLLARINI AYIRDI?..

Yeni Şafak Gazetesi, sessiz sedasız bir `sansür´e imza attı.Gazetede yaklaşık 10 yıldır köşe yazarlığı yapan ismin yazıları kendisine herhangi bir açıklama yapılmadan kesildi.

AKP´ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi, yaklaşık 10 yıldır köşe yazan Koray Düzgören´in yazılarını kesti. Gazete yönetiminin Düzgören´e herhangi bir açıklama yapmadığı öğrenildi.



Yeni Şafak Gazetesi, sessiz sedasız bir `sansür´e imza attı. "Fikir özgürlüğü"nün bayraktarlığını yaptığını iddia eden gazete, sol kamuoyunun yakından tanıdığı Koray Düzgören´in yazılarını bıçak gibi kesti. Gazete yönetimi, Düzgören´e herhangi bir gerekçe de göstermedi.

Son yazısı Mayıs ayının ortalarında yayımlanan Koray Düzgören´in `ortadan kaybolması´ gazete içinden sadece Kürşat Bumin´in dikkatini çekti. Bumin, 31 Mayıs 2008 tarihli köşesinde, gazete yönetimine seslendi ve "Koray nerede?" diye sordu. Ancak gazete yönetiminden herhangi bir cevap gelmedi. Kürşat Bumin de bunun üzerine bir daha aynı soruyu sormadı. Hiçbir şey olmamış gibi, yazılarına devam etti.

FP ve AKP çizgisine yakınlığıyla bilinen gazetede yaklaşık 10 yıldır yazan Düzgören´in yazılarının birdenbire kesilmesi ve yazara bilgi dahi verilmemesi ise şaşkınlık yarattı. Düzgören´in yakın çevresine, "Bana yapılmış bir tebligat yok. Son yazım yayımlanmadı. Veda yazısı bile yayımlayamadım" dediği öğrenildi.

Öte yandan, Düzgören´in, Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert´i birkaç kez aradığı ancak Cömert´in telefonlara çıkmadığı da belirtildi. Düzgören, Yeni Şafak´ta TSK´yı eleştiren yazılarıyla dikkat çekmişti.


Medyaradar-Gerçekgündem