Polemik & Kulis
30 Mayıs 2009 18:09 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:43

FLAŞ!..FLAŞ!..HANGİ MEDYA PATRONU İLE HANGİ İŞADAMI İHALEDE YUMRUKLAŞTI? KAVGA NEDEN ÇIKTI?

Gazete Habertürk'ün ekonomi ekinin iddiasına göre 7 milyar dolarlık Körfez geçişi ihalesinde iki konsorsiyum arasında kavga çıktı.

Körfez geçişi İzmir Otoyolu ihalesiyle ilgili şok bir iddia ekonomi kulislerini karıştıracak gibi. Buna göre İzmit'ten İzmir'e kadar olan toplam uzunluğu 421 kilometrelik yol inşaatı, ihaleye katılan ünlü grupları hayli gerdi. İstanbul'dan Bodrum'a, Ege bölgelerine gidişi hayli kolaylaştıracak ihaleye şu gruplar katıldı.

1. KONSORSİYUM

Fenerbahçe'nin 2. adamı Nihat Özdemir'in şirketi: LİMAK + Mehmet Cengiz'in şirketi : CENGİZ İNŞAAT ve TV8'in sahibi Mehmet Nazif Günal'ın şirketi: MAPA İNŞAAT

2.KONSORSİYUM


Çarmıklı Ailesi'nin şirketi: NUROL İNŞAAT+ Nihat Özaltın'ın şirketi: ÖZALTIN İNŞAAT, Saffet Çebi'nin şirketi: MAKYOL+ Sazak Ailesi'nin şirketi: YÜKSEL İNŞAAT+Bolu Tünelini yapan İtalyan: ASTALDİ

Karayolları'nın düzenlediği ihaleye göre yapılacak bu yolu kullanmak isteyen araç en az 26.55 dolar ödeyecekti. Daha sonra bu rakam önce 30 dolara sonra 35 dolara çekildi. Yani, güzel ve kısa yoldan güney bölgelerine ulaşmak isteyenler 35 doları gözden çıkaracak.

İşte yumruklaşmaya yol açan durum da burada ortaya çıktı. Mehmet Nazif Günal'ın ortağı olduğu konsorsiyum, Nurol grubunun ilk rakam açıklandığında(26,55$) ihaleden çekildiğini iddia eden grup, Nurol'un rakam arttığı için yeniden ihaleye teklif veremeyeceğini iddia etti. Ve iki grup bu ortamı geren iddianın ardından Karayılları Genel Müdürlüğü koridorlarında karşılaşınca kıyamet koptu.

Mehmet Nazif Günal ile yine memleketlisi Arhavili Çarmıklı ailesinin kurmayları karşı karşıya geldi ve koca koca işadamları ile müdürler yumruk yumruğa birbirine girdi. 7 milyar dolarlık ihalede çıkan kavga Karayolları'nı da şoke etti. Yumruklu kavga Karayolları çalışanlarının araya girmesiyle sona erdi.