27 Eki 2007 17:38 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:51

FLAŞ!..FLAŞ!..FLAŞ!..SOSYAL GÜVENLİK REFORMU GAZETECİLERİN 'FİİLİ HİZMET ZAMMI'NI KALDIRIYOR!..PEKİ TASLAK YASALAŞIRSA KİMLERİ VURACAK?..SOSYAL GÜVENLİK UZMANI ALİ TEZEL AYDINLATTI!..

Basın Kanunu'na göre çalışanların kamuoyunda "yıpranma payı" olarak bilinen fiili hizmet süresi zammından yararlanmamasını öngören Sosyal Güvenlik Yasası'ndan kimler etkilenecek?..İşte kafalardaki sorunun cevabı...

SSK Sigorta Teftiş Kurulu İstanbul 1 No'lu Grup Başkanı görevini yürütürken devletin ikinci emeklilikle soyulduğunu ortaya çıkaran ve ödüllendirilmesi gerekirken cezalandırılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel mesleki kıdemleri dolmuş gazetecilerin yüreğine su serperken acı bir gerçeği de hatırlattı.

Ali Tezel şunları söyledi:

"2007 yılı ocak ayında yürürlüğe girecekken Anayasa Mahkemesinin 22 maddesini iptal etmesinden sonra şimdi SGK ve Çalışma Bakanlığı'nca yeniden düzenlenen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası "Daha geç emeklilik ve daha az emekli aylığı mantığı ile" elinde tüfek olmayanlar hariç bir çok kesimin bugüne kadar dişiyle tırnağıyla elde ettiği kazanılmış haklarını elinden almaktadır. Bunların arasında gazeteciler de var. Ancak, yeni kanun TBMM'de kabul edilip yürürlüğe girinceye kadar basında 3600 günü doldurmuş ve dolduracak olanların geçmiş kazanımlarına dokunma hakları hiç yok, bundan sonra basında çalışmanın bir avantajı da yok.Eğer kanunun çıktığı günden önce 3600 günü tamamlamışsanız 3 yıl indiriminden yararlanırsınız. Bu iş bir oldu bittiye getiriliyor. Basın mensupları haklarını arasınlar. Eğer kanun çıkarsa mesleğe yeni başlamışlar veya 3600 günü tamamlamamış olanlar 3 yılı unutsun."

Taslağın yasalaşması halinde gazeteciler fiili hizmet zammı alamayacaklar ve bundan dolayı erkekler 60 kadınlar ise 58 yaşında emekli olabilecekler.

Medyaradar-Özel