Polemik & Kulis
18 Ara 2006 19:19 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ...SABAH GAZETESİ'NİN HANGİ ESKİ YAZARI BU AKŞAM CEZAEVİNE GİRİYOR?

2002'de kaleme aldığı bir yazıdan dolayı hakkında açılan davada "mal bildirimi"nde bulunmamaktan dolayı 10 gün hapis cezası alan Sabah gazetesinin eski yazarı bu akşam cezaevine giriyor!...

Sabah ve Star Gazetesi eski Yazarı Hayrullah Mahmud, bu akşam cezaevine giriyor. Mahmud, 2002'de Sabah Gazetesi'nde kaleme aldığı bir yazıdan dolayı hakkında açılan davada "mal bildirimi"nde bulunmamaktan dolayı ceza aldı.

Gerçek Gündem'e davayla ilgili bilgi veren Mahmud, "Sabah Gazetesi'nde Lale Manço'ya ilişkin bir yazı yazmıştım. O yazıda, (Yardım toplayamazsın) demiştim. Bu yazının ardından, Manço hakkımda dava açtı. Gazetenin o dönemki avukatları verdiğim belgeleri kaybetmiş" dedi.

Mahmud, sonraki süreci de şöyle aktardı: "Davayı öğrenince mahkemeye ifade vermeye gittim. Yargıda, mal bildiriminde bulunduğum halde, bulunumadığım iddia edildi. Yargıtay'a itiraz ettim ve yeniden mal bildiriminde bulundum. Ancak buna rağmen itirazım kabul edilmedi. Ve 10 günlük cezam kesinleşti."

Sabah Gazetesi eski Yazarı Hayrullah Mahmud, cezaevine girmesine ilişkin süreci ise Başbakan Erdoğan ve ekibinin hazırladığını öne sürdü. AKP'ye karşı yazdığı yazılardan ötürü hedef tahtasına oturtulduğunu iddia eden Mahmud, "Mal bildiriminde bulunmama rağmen cezaevine girmem, söylediklerimin kanıtıdır" dedi.

Bu düşüncelerini mahkemede de ifade ettiğini belirten Mahmud şöyle devam etti: "Belli çevreler işe girmemi engelliyor. Aynı zamanda, Star Gazetesi'nde işe dönüş davam da sürüyor. Bunları mahkemede anlatmama rağmen sonuç değişmedi. Halbuki, Yargıtay'ın, işsiz ve geçimini sağlayamayanlara yönelik kararları var. Bunların hiçbiri gözönüne alınmadı."

Mahmud, bu akşam Ankara dışındaki bir cezaevine gireceğini ve 6 gün sonra yeniden özgürlüğüne kavuşacağını da sözlerine ekledi.

Gerçekgündem.com