Polemik & Kulis
26 Ağu 2006 14:08 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ...RADİKAL´DE GECE YARISI OPERASYONU...İŞTEN ÇIKARDILAR,"MAHKEMEDE GÖRÜŞÜRÜZ" DEDİLER!!!

Radikal'de 10 yıl serbest muhabirlik ve istihbarat şefliği yapan İbrahim Günel´e işten çıkartıldığı gece yarısı açılan telefonla bildirildi.DMC İnsan kaynakları yetkilisinin son cümlesi:"Mahkemede görüşürüz" oldu.Medyaradar'ın özel haberi...

Geçtiğimiz ay Doğan Haber Ajansı ve CNN Türk´de başlatılan işten çıkartmalara bir yenisi de Radikal´de eklendi.
Ancak bu sefer gazeteciye işten çıkartıldığı bir yazıyla değil gece geç saatlerde açılan bir telefonla bildirildi.
10 yıldır Radikal Gazetesi´nde muhabirlik ve istihbarat şefliği görevlerinde bulunan İbrahim Günel´in cep telefonu önceki gece saat 22.30 sıralarında çaldı. Günel´i arayan Doğan Medya Center insan kaynakları yetkilisiydi.
İnsan kaynakları yetkilisi telefonda Günel iş aktinin fesh edildiğini, binaya giriş çıkışta kullandığı elektronik kartın iptal edildiğini söyledi. Tebligatın noter yoluyla yapıldığını ve en geç bir hafta içinde elinde olacağını söyleyen yetkili Günel´e gazetedeki eşyalarını alması içinde gün ve tarih verdi. Günel gazetedeki eşyalarını 27 Ağustos 2006 Pazar günü saat 10.00-11.00 arası yanında güvenlik elemanlarıyla alabilecek.
Telefon konuşması ise ilginç bir cümleyle son buluyordu: "Mahkemede görüşürüz."
Bu garip işten çıkartılma olayı sonrasında şaşıran Günel ise dün sabah ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü´ne giderek şikayet başvurusunda bulundu.

İSTİHBARATA SÜRGÜN

Günel `in işten çıkartılmasının perde arkası ise daha öncesine dayanıyor. Temmuz ayı başında Radikal Gazetesi yönetimi Günel´den tazminatı karşılığı haklarından feragat ederek istifasını istemişti. Ancak Günel bu teklifi kabul etmedi. Bu tekliften bir hafta sonra ise Günel yönetim tarafından serbest muhabirlikten alınarak bir dönem şefliğini yaptığı servise muhabir olarak gönderilmişti. Günel ise bu yaşananlar karşısında fazla mesaileri için mahkemeye başvurmuştu. Günel´in işten çıkartılmasında bu davanın da neden olduğu söyleniyor.