Medya
18 Oca 2007 16:18 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ...MEDYARADAR'IN 10 GÜN ÖNCE DUYURDUĞU DEV SATIŞ GERÇEKLEŞİYOR!.. CANWEST YETKİLİLERİ SHOW BİNASINI GEZİYOR!..

Canwest yetkilileri Show Grubu'na ait Türkmedya binasını geziyor.Medyaradar'ın 9 Ocak'ta duyurduğu habere göre Akşam Grubu Kanada'nın en önde gelen medya şirketi Canwest'le anlaşmıştı. Anlaşmaya göre grubun yüzde 49'u Canwest'in olmuştu!

İŞTE 9 OCAK TARİHLİ MEDYARADAR'IN HABERİ

MEDYARADAR ÖZEL

Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet Akşam Gazetesi ve Show TV'yi Kanadalı Canwest Grubu'na sattı.Çukurova Grubu'nun amiral gemisi Show TV ile kruvazörü Akşam gazetesi için uzun süredir devam eden pazarlıklar anlaşmayla noktalandı.

8 kişiyle 1 aydır inceliyorlardı

Rupert Murdoch'un TGRT'yi satın almasından sonra Akşam Grubu da yabancılar için cazibeli bir medya kuruluşu haline gelmişti.Grubun satın alınması için Kanadalı medya devi Canwest yoğun girişimler başlatmıştı.Grubun da bu satışa sıcak bakması üzerine Canwest'ten 8 kişi Akşam gazetesinde 1 aydan fazla süre ile inceleme yaptı.

4 radyonun sahibi

Kanadalı medya devi Canwest TMSF´nin yaptığı ihaleler sonrasında Süper FM, Metro FM, Joyturk ve Joy FM´i TMSF´den devralmıştı.


Canwest Grubunun Dünya Çapındaki Medya Operasyonları


Son yıllarda Canwest grubunun başta Kanada medyası olmak üzere uluslararası medya operasyonlarına girdiği biliniyor. 2001 yılında Kanada medyasında büyük bir ele geçirme operasyonu düzenleyen Canwest ülkede yayınlanan 11 ulusal gazeteyi ve 13 TV şirketini satın almıştı. Grubun Kanada´daki medya operasyonunun gruba maliyetinin 7 milyar doları aştığı ; bu operasyonla grubun Kanada medyasının büyük kısmını kontrol altına aldığı ve bunun Kanada Basın Meslek Kuruluşları´nın "medyada tekelleşme" korkusu nedeniyle ortaya çıkan tepkilerine yol açtığı biliniyor.

Canwest Grubu için Yoğun "İsrail Tarafgirliği" Suçlamaları


Canwest´in tüm dünyada Yahudi çıkarlarının keskin koruyucu olmakla tanındığı ve Jerusalem Post gazetesinin grubun bu görüşlerinin en açık dile getirildiği platform işlevini sürüdürdüğü iddiaları Türkiye basınına da yansımıştı.


Kanada medyasının ve özellikle basılı yayınların büyük kısmını ele geçiren Canwest grubu CEO´su Leonard Asper´in yayınladığı bir iç sirküler ile "gazetelerinde asla İsrail´e suçlayıcı hiçbir haber-yorumun yayınlanamayacağı"nı dikte eden duyurusu grubun İsrail tarafgirliğinin açık bir örneği olarak yorumlanmıştı.

Canwest´in "İsrailsever" duruşu ve tavrı Filistin´in bağımsızlığı için çaba gösteren kuruluşlar tarafından dünya kamuoyuna duyurulmuştu.