10 Eki 2014 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:48

Flaş! Flaş! Flaş! Cem Garipoğlu hücresinde ölü bulundu! İntihar mı, infaz mı?

Lise öğrencisi Münevver Karabulut'u hunharca öldüren ve 24 yıl hapis cezası alan, Silivri'de 5 No'lu L tipi kapalı cezaevinde yatan Cem Garipoğlu intihar etti.

17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut'u başını keserek öldüren ve 24 yıl hapis cezası alan, Silivri'de 5 No'lu L tipi kapalı cezaevinde yatan Cem Garipoğlu'nun kendini asarak intihar ettiği iddia edildi.

Cem Garipoğlu'nun başına naylon poşet geçirip asmak suretiyle intihar ettiği Sabah saatlerinde yapılan kontrollerde ortaya çıktı.Ancak avukatları ve ailesinden kimse ulaşılamazken haberin sabah saatlerinde bu bilginin kendilerine ulaştırıldığı ifade edildi. Olayla ilgili araştırma sürüyor.

Cem Garipoğlu cezamı çekmek istiyorum demişti!

Münevver Karabulut’un katil zanlısı sanık Cem Garipoğlu “çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan, en üst sınır olan 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Baba Nida Garipoğlu beraat ederken, anne Garipoğlu ve amca Hayyam Garipoğlu’nun aralarında bulunduğu diğer 5 sanık 3’er yıl hapse mahkûm edildi.

‘CEZAMI ÇEKMEK İSTİYORUM’

Amca Garipoğlu ile diğer sanıkların suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini talep ettiği duruşmada son savunması sorulan Cem Garipoğlu ise “Öncelikle Münevver’den, sonra ailesinden, en sonunda da kendi ailemden özür diliyorum. Çok pişmanım. Cezam neyse çekmek istiyorum” diye konuşarak savunmasını avukatının yapacağını bildirdi. Cem’in avukatı Aytekin Kaya ise, “Cinayetin ağır tahrik altında işlendiğini, Cem’in yaşının küçük olduğunu, Münevver’le fırtınalı bir aşk yaşarken başka erkeklerle mesajlaşmasını kaldıramadığını iddia etti. Kaya cinayetin tasarlanarak işlenmediğini iddia ederek cezada indirim istedi. Mahkeme Başkanı davayı sonlandıracağını söyleyerek sanıklardan son sözlerini sordu. Cem Garipoğlu, “Çok üzgünüm. Çok pişmanım. Cezam neyse çekmeye razıyım” dedi.

Cem Garipoğlu böyle yakalanmıştı!

Sevgilisi Münevver Karabulut’u Bahçeşehir’deki villalarında 3 Mart 2009’da bıçaklayarak öldürdükten sonra başını testere ile kesip, cesedini Etiler’de bir çöp konteynerine atan Cem Garipoğlu’nu mahkeme “çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek’’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ceza, sanığın yaşı olay tarihinde 18’den küçük olanlara TCK’da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilemediği için 24 yıla çevrildi. Mahkemenin cinayetin ardından kaçmış olması nedeniyle ‘iyi hal’ indirimi uygulamadığı Cem’in cinayete iştirakten ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen babası Mehmet Nida Garipoğlu beraat ederken annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve amca Hayyam Garipoğlu ile 3 şirket çalışanına ‘suçluyu kayırmak’ suçundan 3’er yıl hapis cezası verildi. 197 gün kaçtıktan sonra teslim olan Garipoğlu’nun davadaki son sözü “Cezam neyse çekmek istiyorum” oldu. Yargıtay’ın kararı onaması halinde 2 yıl 3 ay 3 gündür tutuklu bulunan Cem Garipoğlu, 13 yıl 8 ay 27 gün cezaevinde kalacak. Münevver Karabulut’un annesi Nagihan Karabulut duruşma çıkışında avukatına sarılıp ağladı. Süreyya Karabulut ise, “İşte adalet” dedi.


OLAYIN GEÇMİŞİ!

Münevver Karabulut, İstanbul'da 7 Mart 1991 tarihinde, aslen Bolu Mengenli bir ailenin ilk çocuğu olarak doğdu. Babası Süreyya Karabulut aşçı.annesi Nagihan Karabulut ev hanımıydı. Beşiktaş Bingül Erdem Lisesi son sınıf öğrencisi olan Karabulut, aynı zamanda üniversite hazırlık dersanesine de gidiyordu. Dersane döneminde Cem Garipoğlu ile tanıştı ve arkadaşlıkları başladı

Cinayet
3 Mart 2009 akşamı Münevver Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış halde bulundu.Yapılan adli tıp incelemesi sonucunda başı gövdesinden ayrılmadan önce bıçak darbeleriyle yaralandığı daha sonra öldüğü tespit edildi.

Soruşturma süreci
Cinayetin bir numaralı katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun olay sonrasındaki firari durumu ve yaklaşık altı ay boyunca yakalanamayışı kamuoyu tarafından da yakından takip edildi. Katil zanlısının yakalanması için İstanbul'da birçok yerde protesto gösterileri düzenlendi.[İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde katil zanlısının yakalanması için özel bir ekip kuruldu.Türkiye dışında da İnterpol tarafından kırmızı bülten'le arandı.Dönemin içişleri bakanı Beşir Atalay katil zanlısının yakalanması için İstanbul Polisi'ne talimat verdi. "Kızlarına sahip çıksalarmış"açıklamasını yaptığı için kamuoyunda tepki gören İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın ardından göreve gelen yeni emniyet müdürü hüseyin çapkın da katil zanlısının en yakın zamanda bulunacağına dair açıklamalar yaptı. Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı otopsi raporunun hatalı olduğu ortaya çıktı. Otopsi sırasında başka cenazelerin DNA örneklerinin karıştırıldığı anlaşıldı ve ikinci kez otopsi raporu hazırlandı. Katil zanlısının Türkiye dışına kaçtığına dair basında haberler yer alsa da içişleri bakanı Beşir Atalay tarafından bu bilgi yalanlandı.12 Eylül 2009 günü Türkiye'deki bazı gazetelerin ilk sayfasında "Garipoğlu Ermenistan'da yakalandı iddiası" haberi yer aldı ancak bu haberin asılsız olduğu ortaya çıktı. Soruşturma sürecini "TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu" da izledi. Komisyona sunulan rapora göre zanlının yakalanması için polis tarafından 16 ilde 106 adrese operasyon düzenlendi.17 Eylül 2009 tarihinde, cinayet gününden 197 gün sonra katil zanlısı Cem Garipoğlu İstanbul'da teslim oldu.


Dava süreci
Kasım 2009'da tamamlanan soruşturma sonrası Cem Garipoğlu'nun, babasının yargılandığı davada yargılanmasına karar verildi ve birleştirilen iki davanın görüşülmesine 26 Şubat 2010'da başlandı. Münevver Karabulut'un annesi, babası ve kardeşinin şikayetçi olarak yer aldığı davada 7 sanık yargılanmaktadır: cinayeti işlediği iddiasıyla Cem Garipoğlu ve babası Nida Garipoğlu, "suç delillerini yok etmek" iddisıyla annesi Makbule Garipoğlu, Cem Garipoğlu'nu sakladığı iddiasıyla amcası Hayyam Garipoğlu, "suçluyu kayırmak" iddiasıyla Habib Kurt, Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur. Olay sonrası Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu cinayete yardım etmek iddiasıyla tutuklandı ancak "ikametgahı belli bir yerde" olması gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha sonra 27 Nisan 2009 günü Cem Garipoğlu'nun anne ve babası gözaltına alındı ve baba Garipoğlu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 2 gün sonra davanın ikinci duruşmasında serbest bırakıldı.

Münevver Karabulut'un annesi, babası ve kardeşi tarafından katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun ailesi aleyhine 2 milyon TL'lik manevi tazminat davası açıldı.

16 Nisan 2011 tarihinde Karabulut ailesi mahkeme heyeti başkanının sanık Hayyam Gariboğlu'nun 16 yıl önce yargılandığı hileli iflas davasında beraat kararı verdiği gerekçisiyle reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti başkanı Mevlüt Bayraktaroğlu'nun davadan çekilmesi talebi, üst mahkemece kabul edildi.

Dava sonucu
Dava sonucunda Cem Garipoglu 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Annesi ve amcasına da 3'er yıl hapis cezası verildi. Babası ise beraat etti.Adli tıp kurumunda yaşanan ihmal nedeniyle açılan dava kapsamında; ikisi doktor, biri otopsi teknisyeni olmak üzere üç adli tıp görevlisi yargılandı ve yargılama sonucu doktorlar beraat ederken "görevi ihmal" gerekçesiyle otopsi teknisyeni 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tazminat davası
Davanın sonuçlanmasının ardından Karabulut ailesinin Cem Garipoğlu'nun ailesine karşı açtığı maddi ve manevi tazminat davası 8 Ekim 2013 tarihinde sonuçlandı. Dava sonunda Garipoğlu ailesinin Karabulut ailesine 37.500 lira maddi, 1 milyon 250 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi.