Gündem
25 Mar 2010 16:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

FLAŞ!.. FATİH AKYEL TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ!..

Şike soruşturması kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya kalan Milli takım eski futbolcusu Fatih Akyel hakkında tutuklama talep edildi.

Yasa dışı bahis skandalıyla ilgili göz altına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından, soruşturmanın yürütüldüğü Sarıyer Adliyesi’ne sevk edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Külübü Yardımcı Antrenörü Arif Erdem ile oyuncular Taner Gülleri ve Kenan Hasagiç, Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Fazıl Arslanalp’ın 2 saatlik sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Sarıyer Adliyesi'ne getirilen Tepecikspor'un oyuncusu Fatih Akyel ve eski futbolcu Ali Rıza Güntekin ise ifadesi alındıktan sonra tutuklanma talebiyle Sarıyer nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi.

İFADE İÇİN ÇAĞIRDILAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yardımcı Antrenörü Arif Erdem, "Canlı yayında olalım canlı olsun hiç fark etmez" diyerek başladığı açıklamalarında şunları söyledi: "Bizim tutanakla ilgili bize başvurdular. Biz de gerekli bilgileri söyledik. Bu konuyla ilgili vermiş olduğumuz dilekçenin gereklerini açıkladık. Bize her fırsatta bu konuyla ilgili başvursalar hiç çekinmeden her gün ve her dakika her yerde ifade vermeye gideriz. Savcının ne sorduğuyla ilgili gizlilik açısından cevap veremem. Bu konuyla ilgili bizi bağlayan hiçbir unsur yok. Soruşturmada adımız geçtiğimiz için burada ifade verdik. Suçlamalarla alakalı bizimle ilgili öne sürülen bir şey yok. Bizi sadece ifade vermek için çağırdılar. Gerekirse bir daha ifade vermeye gelirim. Bu konuyla ilgili hiçbir çekincem yok. Açık yüreklilikle her şeyi anlattık. İsmim geçtiği için buradayım dedi."

KENDİLERİ GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Klübü Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizdar da, "Hocamızın ve iki oyuncumuzun ifadesine baş vuruldu. Arif Hoca, kendileri emniyete geldi. Daha sonra iki futbolcumuzu da Arif Hocamız davet etti. Onları da biz gönderdik. Dün emniyette ifade verdiler. Bu gün de Savcının soruşturmasına yardımcı olmak üzere buradaydılar. Şu anda kulübe dönüyoruz. Yarın bir maçımız var. Ancak Hasagiç yasal işlemleri için Yabancılar Şubesi’ne gidecek. Daha sonra kulübe gelecek" dedi.