Medya
15 Ağu 2006 20:19 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

FLAŞ... CINE 5 İÇİN DÜĞMEYE BASILDI! YABANCI SERMAYE'NİN İLGİ GÖSTERDİĞİ KANAL 2007'YE KADAR SATILACAK!..

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk yabancı sermaye gruplarının ilgi alanındaki CINE 5 için satılacağı sinyalini verdi. Ertürk televizyonu kanalının sahibi Erol Aksoy'un kanalı 2007 yılına kadar satması gerektiğini açıkladı!


Özel bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk CINE 5'in satılacağı sinyalini verdi.


Ahmet Ertürk: EROL AKSOY CİNE 5'İ 2007 SONUNA KADAR SATMAK ZORUNDA...
Erol Aksoy ilk ödemeyi yaptı. Kaynak bulma piyasa için kötü bir döneme geldi. Biz de kriz nedeniyli Erol Aksoy'a ek süre verdik. On milyon doları aldık. Yerine getirilmesi gereken bazı şartlar var. Bu şartlar yerine getirilince Aksoy'a şirketlerini devredeceğiz. Özellikle medya şerketlerini satmasını isteycez. Aksoy, Cine 5'i 2007 sonuna kadar satmak zorundadır. Gözümüz hep üzerinde. Şartlar yerine getirilmezse tekrar o şirketleri alırız.

SORU: Aksoy size ilk ödemeyi yaptı. Peki bundan sonra ne olacak? Cıne 5 Aksoy'a geçecek mi? Demirel kararı ile ilgili bir plan değişti mi?

Ahmet Ertürk: Bu cididye alınacak bir eleştiri. İmar Bankası'yal biz el koymadan önce çok görüştük. Ama anlaşamadık. Sonuçta bizim şartlarımızda anlaşmaya yanaşanlar oldu yanaşmayanlar oldu. Elbette Aksoy'a bir itibar iade edildi. Ama bizim amacımız bu değil. Eğer itibarınız yoksa kaynak bulamazsınız.

SORU: Erol Akso'ya şirketlerini verdiğniz zaman o itibarını kazanıyor. Bunu herkese yapmadınız.

Ahmet Ertürk:Son dönemdeki politikalarımız rüzgar bizde de değişti şeklinde yorumlanamaz. Bizim hedefimiz borçluyu masaya oturtup, borçların ödenmesini sağlamaktır. İman Bankası'nda böyle bir imkan bulamadık, satarak tahsil ettik. Biz bu varlıkları satarak ne kazanırız diye düşündük. Bizim daha yumuşak bir tavra geçtiğimiz değil, bir hedefi gerçekleştirdiğimiz çıkar. Aksoy borcunu kabul etti.