Fiyat listeleri güncellendi: İşte Türkiye'de satılan en ucuz sıfır otomobiller

Otomobil markaları eylül ayı fiyat listelerini de güncelledi. Çok sayıda marka fiyatlarını sabit bıraktı: Türkiye'de satılan ucuz otomobiller neler?

Fiyat listeleri güncellendi: İşte Türkiye'de satılan en ucuz sıfır otomobiller - Sayfa 1

Türkiye'de satış yapan markaların liste fiyatlarına göre en ucuz modelleri hangileri? İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

116
Fiyat listeleri güncellendi: İşte Türkiye'de satılan en ucuz sıfır otomobiller - Sayfa 2

”Özellikle 2023 yılı ilk 6 ayında gerek sıfır gerek ikinci el piyasasında satış adetleri oldukça yüksek kayda geçerken, bazı aylar tarihi rekorlara ulaşıldı. Haziran/temmuz aylarında ikinci el otomobil satış adetleri düşerken, sıfır otomobil pazarı yüksek seyretmeye devam etti.

216
Fiyat listeleri güncellendi: İşte Türkiye'de satılan en ucuz sıfır otomobiller - Sayfa 3

6+6 yönetmeliğinin etkisiyle kayıt dışı ticaret maksatlı araç alan kişilerin neredeyse tamamı siparişlerini iptal etti. İptal edilen bu siparişlerin yerine daha ileri tarihte teslimat yapılacak gerçek kullanıcıların siparişleri öne çekildi.

316
Fiyat listeleri güncellendi: İşte Türkiye'de satılan en ucuz sıfır otomobiller - Sayfa 4

Bu sebeple ikinci el otomobilde satış adetleri düşmesine rağmen, sıfırda halen yüksek kayda geçiyordu. Bu taleplerin de karşılanması sonrası krediye erişimde yaşanan zorluklar ve artık otomobilin bir yatırım/kayıt dışı ticaret odağı olmaktan çıkması ile sıfır otomobil piyasasında da talebin düşük seyredebileceğini öngörmüştük.

416