Ekonomi
23 Eyl 2024 23:48 Son Güncelleme: 23 Eyl 2024 23:52

Fitch'ten faiz indirimi için yeni tahmin!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kasım ve aralık aylarında 25'er baz puanlık 2 indirim yapmasını bekliyor.

Fitch ekonomsti Brian Coulton bir raporda Fed beklentilerini paylaştı.

Ekonomist, Fed'in tarihsel bazda indirim döngüleriyle kıyaslandığında bu indirimi döngüsünün 'ılımlı' olabileceği görüşüne yer verdi.

Bloomberght'nin aktardığına göre raporda "Faiz indirimleriyle üst bandın yıl sonunda yüzde 4,5'e, 2025 sonunda yüzde 3,5'e, Haziran 2026'da ise yüzde 3'e inmesini bekliyoruz" ifadesi yer aldı.

Geçen haftaki 50 baz puanlık indirimin tahminlerinin üzerinde olduğunu belirten Coulton "Faiz kararının, işsizliğin yüzde 4,2'ye yükseldiği son işgücü piyasası dinamiklerine tepkinin yansıması olduğu görülüyor. Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantılarında sıkça istihdama yönelik risklerin beklenmedik biçimde yükselmeye devam edebileceğini belirtmişti." değerlendirmesini yaptı. Ekonomist, ABD istihdam piyasasında ciddi bir kötüleşme beklemediklerini ifade etti.

Fed'in kasım ve aralık aylarında da 25'er baz puanlık indirim yapabileceğini belirten ekonomist, "2025'te de 4 kez 25'er baz puanlık indirim bekliyoruz" yorumunu yaptı.