Spor
02 Eki 2024 21:24 Son Güncelleme: 02 Eki 2024 21:27

FIBA Kadınlar Süper Kupa maçında ortalık karıştı! Derbi ertelendi

Basketbolda Fenerbahçe Opet ile Beşiktaş arasında oynanan FIBA Kadınlar Süper Kupa mücadelesi, seyircilerin sahaya yanıcı ve patlayıcı madde atması nedeniyle ertelendi. İşte detaylar...

FIBA Kadınlar Süper Kupa basketbol maçında, Fenerbahçe Opet ve Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Basketbol Gelişim Merkezi'nde 19:00'da başlayan mücadele, sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle durduruldu.

Bu gelişmenin ardından her iki takım da soyunma odasına gitti. Maçta ilk düdüğün ardından iki ekip taraftarı da küfürlü tezahüratlarda bulunduğu gözlendi.

MAÇ ERTELENDİ

Emniyet güçlerinin gözetiminde salondan önce Beşiktaşlı sonra Fenerbahçeli taraftarlar çıkarıldı.

Kulüpler arasında ve daha sonra FIBA ile yapılan görüşmeler neticesinde maçın yarın saat 16.00’da seyircisiz oynanmasına karar verildi. Kararı, FIBA Avrupa Başkanı Jorge Garbajosa ve iki kulübün başkanı birlikte açıkladı.

GÖZALTINA ALINAN TARAFTARA FENERBAHÇE YÖNETİCİSİ MÜDAHALE ETTİ

Polisin olaylara müdahalesi sonrası bir taraftar gözaltına alındı. Taraftarın polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı esnada Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ketenci duruma müdahale etti. Ketenci'nin polislerin peşinden koştuğu anlar cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Fenerbahçe Opet'ten yapılan açıklamada, "Beşiktaş ile karşılaşacağımız FIBA Kadınlar Süper Kupa maçının 3 Ekim Perşembe günü (yarın) seyircisiz oynanmasına karar verilmiştir. Karşılaşma ile ilgili diğer detaylar netleştiğinde yeniden bilgilendirme yapılacaktır." denildi.