FETÖ'cü hakime mahkemeden skandal beraat! Avukat masraflarını da devlet ödeyecek.

FETÖ'nün Selam Tevhid Örgütü kumpasında dinleme izni veren isimlerden olan hakim Savaş Çelik 'Görevi kötüye kullanma' suçundan yargılandığı davadan beraat etti. Bu nedenle avukatının parasını da devlet ödeyecek.

FETÖ'cü hakime mahkemeden skandal beraat! Avukat masraflarını da devlet ödeyecek. - Sayfa 1

FETÖ'nün, İstanbul Terörle Mücadele Şube'de görevli üst düzey örgüt üyesi polisler tarafından "Selam Tevhid Örgütü" isimli uydurma bir örgüt kurduğu, şahısların 3 yıl süre boyunca 7 bin kişiyi dinlediği tespit edilmişti.

110
FETÖ'cü hakime mahkemeden skandal beraat! Avukat masraflarını da devlet ödeyecek. - Sayfa 2

Aralarında devlet büyüğü, bakan, bürokrat ve gazetecilerin de bulunduğu 120 kişi hakkında dinleme ve izleme kararı veren ismin İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Savaş Çelik'in olduğu belirlendi.

210
FETÖ'cü hakime mahkemeden skandal beraat! Avukat masraflarını da devlet ödeyecek. - Sayfa 3

Savaş Çelik, Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 24 Ağustos 2016'da ihraç edildi. Çelik hakkında hem FETÖ üyeliğinden hem de telekulak kapsamında iki farklı soruşturma açıldı. Balyoz Davası hâkimlerinden de olan Savaş Çelik o dönem tutuklandı.

310
FETÖ'cü hakime mahkemeden skandal beraat! Avukat masraflarını da devlet ödeyecek. - Sayfa 4

FETÖ ÜYELİĞİNDEN BERAAT

Hâkim Savaş Çelik'in suçtan zarar gören ve soruşturma kapsamına alınan 31 ayrı kişi, kurum ve kuruluş hakkında 15 Ağustos 2011 tarihinden başlayarak iletişim tespiti, teknik araçla izleme kararlarına ve birçok uzatma kararlarına İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi olarak imza attığı tespit edildi.

410